20 juuli 2009

Väljasõit

Tegime reedel väikese väljasõidu Tallinnast läände, kanti, kuhu mina tegelikult kunagi varem sattunud pole. Mõned fotod:

Keila jõgi

Keila-Joa

Üks mitmest Keila-Joa rippsillast, täis slaaviliku pulmakombe tabalukke

Paldiski - üks üsna omapärane viis maja värvida...

...ja teine, tiba esteetilisem viis suur maailm koju kätte tuua

Kohati on see sovjeedipärandiga linn isegi päris kena

Legendaarne pommilennuk B-52, mis meist koguni kolmel korral üle lendas

Pakri poolsaar

Tuletorn sealsamas

Leiutasin poolkogemata Photoshopis viisi, kuidas fotosid "Amelie"-filmi kombel retrolikuks muuta. Kaks viimast pilti ongi seesugused katsetused.

4 kommentaari:

Elina ütles ...

oota, mis sa siis nende fotodega seal PS-s tegid,räägi lähemalt.

Ivar ütles ...

Oh, peab kohe mõtlema, kuidas see käis. Polnudki nii, nagu esmalt arvasin...
:-)
Ühesõnaga - 1) pildist koopia uuele leierile, 2) selle sinine kanal mustaks; 3) läbipaistvust vähemaks, nii, et pildis ikka veidi originaali sinist ka läbi kumaks. Proovi ja ütle, kas tuli midagi välja!

Elina ütles ...

Tuli küll välja, tulemust võid meie pereblogist vaadata. Kanalitega polegi nagu julenud/osanud suurt midagi tarka ette võtta....

Ivar ütles ...

Eks päris "vanaaegse" foto tegemisel peab ka värviküllastust maha võtma ja pilti tuhmimaks tegema. Ja sellise pleekinud poolsajanditaguse foto jaoks oleks kõige sobivam ilmselt tollase sakilise servalõikajaga tehtud pildilt näpatud raam.

Vaatasin su pilti ka. Mõjub kuidagi peegli moodi. :) Vana dagerrotüübi jaoks tõesti vist liiga intensiivsete värvidega...

Ma olen ka sellist nippi kasutanud, et teen fotost koopia uuele leierile, sellele Hue/Saturation -> Colorize -> ja siis nii Hue kui Saturation mõlemad kusagile 18 kanti. Ja siis saab ülemise kihi läbipaistvusega mängides pruunile pildile veidi toone juurde anda.