23 juuli 2009

Kolm põrsakest

Another image to our drawing blog, theme was "Three Little Pigs". Pentel 0.5 mm red leads and brushpen on Canson BD/comics paper.

Jälle üks pilt Joonistajad Koos blogisse. Seletav tekst sai selline:

Ei saa väita, et teemat välja pakkudes mul kohe mingi pildi-idee olemas oli, pigem lootsin lihtsalt, et oskan kolm erinevat seatüpaaži paberile panna. Siis aga veendusin, et ega ilma hundita pole mõtet põrsaidki joonistada, siis tuligi mingi mõte... Ja siis peagi ka pilt.

Tehnoloogia on väga sarnane eelmise, tuukani ja marabu pildiga - punane Penteli täitepliiats ja brushpen. Siinkohal aga tahaksin tunnustada hoopis paberit - Cansoni A4 250 g/m2 happevaba illustratsioonipaber (BD, manga, comics), mida lihtsalt huvi pärast eelmisel suvel ühe paki ostsin, on LIHTSALT FANTASTILINE. See on konkurentsitult kõige parem paber, mida mina olen eales kasutanud. Vaatan õudusega, et 12st lehest on ainult neli veel alles... Kust saaks juurde? Tegu ei ole siis mitte vatmani tüüpi materjaliga, see paber on mingit pidi põhimõtteliselt teistsugune. Kõva pinnaga, kannatab kustutamist ja kirjade järgi sobib ka akvarelliks, samas kuivab tušš väga kiirelt, mistõttu igasugu ootamised ja määrimised on minimaalsed. Tõeline superpaber!

Ma pidin ennast tegelikult tükk aega sundima, et julgeda pliiatsijoonist selsamal paberil (ehk siis seda hävitades) üle kontuurida. Protsess aga oli puhas nauding.

Märksõnad, mille seast leiab antud pildis mõjutusi - Disney, Tex Avery, "Who Framed Roger Rabbit", "Little Britain" ja ehk isegi "Tulnukas".

Pliiatsivisand enne ülekontuurimist:

Kommentaare ei ole: