31 juuli 2009

Uudiseid parabüroost

"Hellboy" spin-off sarjadel on tõhusad kuud. Ilmus kolmas osa eri kunstnike joonistatud loost "War of Frogs", mida pikemate peatükkide vahepausiks trükki tilgutatakse. Ilmuma hakkas ka "Witchfinder", mis pajatab viies osas ühest Hellboy saaga kõrvaltegelasest. Tolle loo kunstnik on küll tiba liiga koolipoisilik Mignola kloon, aga ehk elab üle. Muuseas, sama mees - Ben Stenbeck - joonistab ka aastal 2010 ilmuva Mike Mignola ja Christopher Goldeni vampiiriromaani "Baltimore: Or, The Steadfast Tin Soldier and the Vampire" koomiksiversiooni. Kusjuures, see ei tule adaptsioon, vaid täidab loos leiduvaid ajalisi auke. Ma loodan, et selleks ajaks on mees natukenegi ka omaenda stiili leidma hakanud...

Kolmas ajakohane vihik on "1947" ja see jätkab lugu parabüroo B.P.R.D. sünnist ning ameeriklaste ja venelaste võidujooksust natsi-Saksa paranormaalsele ja okultistlikule varanatukesele. Kes vene keelt mõistab, sellele on loo esimese lehekülje viimane jutumull päris lõbustav (ja vene soldati sõnavarana üllatavalt adekvaatselt hardcore):

Raamatu kunstnikud on Gabriel Ba ja Fabio Moon, kaksikutest (!) brasiillased, kes joonistavad ka My Chemical Romance' laulja Gerard Way kirjutatud paljukiidetud seriaali "Umbrella Academy". Ja kellega on muuseas "The Comics Journalis" #298 pikk intervjuu.

Kommentaare ei ole: