06 juuli 2009

Ilsa - baking, baking...

Ei, ma pole skulptuurihobi päris unarusse jätnud, jätkan jõudumööda p-saviga pätsimist. Ja tundub, et kui nii edasi läheb, siis on Ilsa üsna varsti valmis!

Viimasel paaril päeval ongi Ilsa üsna mitmel korral ahju külastanud. Korrigeerisin nägu, sealhulgas tegin ikkagi ka päris uue vasaku silma. Lõpuks ometi tundub, et pea hakkab valmis (loe: sümmeetriliseks) saama... Lõikasin ära vasaku labakäe ja kinnitasin ta tiba teise nurga alla ja veidi sügavamale varrukasse... Parandasin detaile siin ja seal, eriti tagi alaserva ja selle varju jäävat püksipiirkonda... Palju jama oli kätega - paar sõrme murdus ja nende lappimine oli ikka üks tõeliselt tüütu tegevus.

Järgmiseks võtan ja "installeerin" taldade alla karkassitraatidele 4-millimeetrised vasktorujupid, mille abil kujukoopiad tulevikus alusele kinnituvad ja mis on ühtlasi kanaliks, mille kaudu vedel resin-vaik vormi saab voolama. Üks tallaalune kanal on siis valamiseks ja teine õhu väljavooluks. Lisaks väljub õhk ka vasaku käe sõrmede kaudu - kuju on, nagu arvata võib, vormis pea alaspidi. Tallaaluse kasutamine on parim ja ka ainus võimalus varjatud valamiskanalite tegemiseks.

Kui lõpuni aus olla, peaksin aga Ilsa vasaku käe ära lõikama ja sellele eraldi vormi tegema. Aga EHK saab ka ühes tükis... ehk.

English text soon...

Kommentaare ei ole: