31 juuli 2009

Ilsa - bronze fail

Ma pole kunagi proovinud oma kujusid pronksiks värvida, kui välja arvata paar primitiivset katset tuksis kujul värvitoone ja katvust katsetada. Selge on, et värvimiseks, näiteks pronksi emuleerimiseks, ei piisa kaugeltki ainult ühest toonist. Ja see toon ei pea sugugi olema "pronks". Katsetasingi siis paari varasemast leidunud värvi, sealhulgas vene metallic-akrüülide komplekti.

Tulemus on nagu on. Tegelikult annab seda veel muuta, aga paar õppetundi sain kätte. Esimene - nn. base coat peaks olema tumedam kui nüüd, mil katsin kuju alustuseks lihtsalt vasevärviga. Vaja oleks olnud see veel (vähemalt kohati) mustjaspruuniga tumedamaks toonida. Heledamad highlightid on tehtud tegelikult kullatooniga "inkade kuld", kuid kuna alus oli heledam kui vaja, siis ei tule ka efekt nii hästi välja kui võiks. Fotodel eriti, kus liiga teraline vene värv kipub üldse problemaatilisena paistma.

Teinekord paremini.

(Tegelikult - ega värvis pole midagi lõplikku- Fairy Power Spray'ga üle, tunnikeseks kilekotti ja võibki uuega alustada.)

Made a quick session to try out some of the metallic paints I have. It was interesting, but it really was just a tryout - base coat should've been darker (now it was just copper paint). And russian metallic acrylics I used over the base are probably a little bit too grainy.

One day I'll have a decent fake bronze statue...

Kommentaare ei ole: