15 august 2009

Sky Doll US artbook

Aasta lõpupoolel ilmub USA-s Marvelilt, sealselt "Sky Dolli" kirjastajalt, sarja artbook. Esmalt, nagu sealmaal kombeks, ilmub raamat kahe 64-leheküljelise koomiksivihikuna, kohe seejärel ka üheköitelise paperbackina. (Nii väidab oma blogis üks autoreid, kuigi kipun arvama, et tegelikult tuleb raamat siiski kõvaköiteline.)

Raamatus peaks olema sees kõik see, mis ka Euroopa "Sky Doll: Doll's Factorys". Lisaks aga oma 50 uut lehekülge, sealhulgas 12-küljene lugu "Heaven Dolls" ning hulk uusi homage-pilte. Muuseas, prantslaste joonistamisblogis CSFL käib hetkel tõsine võistlus, kuna sealne parim pilt ilmub samuti juba ka USA raamatus, kõrvuti kõiksugu koomiksikuulsustega.

Esimene vihik ilmub kahe erineva kaanega - ühel Claire Wendlingu uus pilt (mis näha ka üleval), teisel pilt, mis leidub ka 2005. aasta suure roosa raamatukarbi kaanel. Teise vihiku tarvis joonistasid Alessandro Barbucci ja Barbara Canepa aga täiesti uue illustratsiooni.

Kellel juba vana artbook olemas, ei peaks siiski põdema, et uus, sisukam ja ingliskeelne selle mittevajalikuks muudab - originaali formaat on USA omast oluliselt suurem ja nii ka kogu kunst paremini nauditav. Kes aga viitsib oodata ja keeli mõistab - siis aastal 2010 ilmub uuendatud artbook ka Euroopa riikides.

Kommentaare ei ole: