11 august 2009

Edgar Valter

Edgar Valteri (1926-2006) tähtsust eestilastele on võimatu üle hinnata. Kõik need, kes olnud lapsed viimastel aastakümnetel, on üles kasvanud tema piltidega raamatute saatel. Just tema on andnud välimuse nii naksitrallidele, Sipsikule, Krõllile ja pokudele. Ja vähe sellest, tema illustratsioonid on muutnud veel fantastilisemaks nii mõnegi lugemiselamuse, olgu tegu ulme või lihtsa lasteraamatuga.

Valteri fänne on mitmeid ka "Joonistajad koos" blogis, korduvalt on saanud sinna ka Valteri pilte postitada. Nüüd võttiski Joonas ja pani üles spetsiaalse blogi edgarvalter.blogspot.com, mis pühendatud valteri illustratsioonidele. Oleme sinna juba paari raamatu pilte üles riputanud, loodame seda vaikselt edaspidigi teha.

Edgar Valter (1928-2006) is grand old man of Estonian illustration. He gave face to several loved children's book characters, he illustrated many stories in books and magazines from Lindgren and Tolkien to brothers Strugatski, he drew what looks like thousands and thousands of cartoons and magazine illustrations. He was amazingly versatile, it just looks like there wasn't a style he could use.

Valter is virtually unknown outside of Estonia. Now Joonas started a blog about his illustrations - edgarvalter.blogspot.com. We try to scan and post some of his best work there. At the moment there are only a couple of books and some magazine illustrations, but we try to keep them coming.

Kommentaare ei ole: