24 august 2009

Finnish Heavy Metal

Soome Yle1-s lõppes just Britimaal elava välissoomlase (kes nägi välja nagu Juice Leskise ja Onu Bella hübriid) dokfilm "Promised Land of Heavy Metal", mis pajatas mehe rännakuist heavy metali tõotatud maal, ehk siis Soomes. Käidi Tuska festivalil ja surnuaias, intervjueeriti kõiksugu karvaseid, kiilakaid ja ühte punapead (Tarja Halost) ning arutati, miks ikka just Soome on selline üldrahvalik hevimaa. (Kas ikka on, on muidugi iseküsimus.) Ühesõnaga, huvitav dokfilm isegi minusugusele, kelle jaoks hea muusika Pixiesest, Rammsteinist ja Mogwaist suurt karmimaks ei lähe.

Eriti naljakas oli see, et Him-i lauljal Ville Valol oli seljas... soome legendaarse lastesaate "Pikku Kakkonen" t-särk... :-)

1 kommentaar:

aare ütles ...

miks ikka just Soome on selline üldrahvalik hevimaa. (Kas ikka on, on muidugi iseküsimus.)

Minu arust ikka ei ole. Norra on siis kirikupõletamise metalli maa vöi hoopis A-Ha discopepude maa?
Kas sellel üldse on mingit tähtsust? See on lihtsalt soome enda meedia poolt välja mõeldud. Eesti on laulurahvas ja need kes mingit dokut laulvast revolutsioonist näevad peavad kohe köikki eestlasi koorilauljateks.
Soome juurde tagasi. Soome on minule siiski totaalne iskelmä-maa.
Metalli ja gooti bände muidugi on ja on Tuska-festival. See on lihtsalt üks põlvkond kes vastandab ennast vanale. Ja juhuslikult on mõnedel bändidel kuskil saksamaal fännklubid ja nad on raha teinud. Kohe tehakse neist rahvussangarid ja kohalikud äripäevad pasundavad. Hipe läheb yle, tegelt on juba läinud.