23 aprill 2009

Ilsa - left hand part I

Tegelesin veidi taas Ilsaga. Tegin vasakule labakäele omaette traadist ja vasktorujupist karkassi, kuna alul tundus, et ehk on detailset ja üsna väikest labakätt lihtsam eraldi ja milliputist teha. See aga osutus valearvestuseks, kuna nii oli päris keeruline õiget suurust ja poosi hoida ning asjast kogu kuju kontekstis aru saada.

Seepeale tegin eposavist käekarkassi kuju enda külge ja püüdsin kogu puuduva käe - laba ja küünarvarre - koos valmis teha. See aga polnud ka päris hea mõte, kuna küünarvarre juba küpsetatud savi kippus traatidel pöörlema. Võtsin selle üldse ära ning tegin uue ja pöörlemisvaenuliku kandilise küünarvarretooriku. Ja selle otsa käelaba. Tulemus sai tegelikult päris rahuldav, sest saan nüüd käe asendit korrigeerida - kui näiteks avastan, et käsi võiks ikkagi varruka suhtes veidi teise nurga all olla.

Ajutise toorvarruka volidid olid päris head, loodan, et käsi koos vasaku varrukaga saab lõpuks lõpliku kuju. Siis vaja veel nägu korda teha, laiemaid püksireisi proovida ja hakkabki valmima...

First I tried to make a separate hand from Milliput, but it didn't really work out that good - it was hard to see it in context and to get the size right. Then I tried to make fingers and sleeve the same time - it wasn't that comfortable too. So, I made hand, baked it and now I can rotate and bend it, when adjusting it with sleeve.

Sleeve's rough folds worked pretty well, so I hope it will be there soon. Then I'll need to fix the face...

Kommentaare ei ole: