30 märts 2009

Ragnar

Ragnar on kunstnik, kellest ma suurt midagi ei tea, peale selle, et ta on olnud aktiivne mõnes joonistajafoorumis, kus ta pildid mu tuttavailegi silma jäänud. Tegu on äärmiselt tugeva vektor-illustraatoriga, kellel ka väga kõva kompositsiooni- ja värvitaju. Seetõttu on tema pildid äärmiselt inspireerivad, isegi kui ise vektoriga eriti mitte tegeleda.

Lisaks muudele raamatutele on ragnarilt ilmunud kolm pehmekaanelist pildikogumikku - Chromaphile, Vernaculis ja Symptomatica. Raamatud on ilusad, (A4 analoogses) Letter-formaadis, väga heal paberil, superhea trükikvaliteediga.

Kolmanda raamatu ilmumisest polegi väga palju aega möödas. Selle "kaanelakal" (olevat siuke termin eesti keeles?!?) teatab ta, et sellega on triloogia lõpetatud - kõik, mida ta vektoris on tahtnud saavutada, on tehtud. Uksi ta päriselt selja taga ei sule, kuid lubab lugejat järgmisel korral kohata hoopis analoogmaailmas. Eks näeb, blogidest paistab igatahes, et vektoripüss pole veel sugugi põõsas.

Minu jaoks on kõige huvitavamad ragnari plakatid. Suur osa neist on loodud koomiksipoele nimega House of Secrets, mis ka ise paistab ülicool koht olevat. Film noiri ja vanade horrorfilmide mõjudega pildid oleksid ilusad ka seinal...

Kommentaare ei ole: