14 märts 2009

Piña Colada muffinid

Vahele jälle tibake toitu - ananassitükkidega Piña Colada muffinid. Mina neid ei teinud, küll aga sõin ja kiitsin. Väidetavalt oli tainasegus või asemel kookoskoor, mistõttu oli tekstuur asjatundjate teatel mitte nii keekslik ja asi üldse tüki vähem rasvane. Aga mis ma seletan, siin on küpsetaja ja retsepti leiutaja, st. külalisblogija Mari enda sõnum:

Piña Colada muffinid alias kookose-ananassi muffinid
sellest kogusest tuleb ca 28 tükki

pakk või purk kookoskoort või kookospiima (250 ml ringis)
ca 70 g võid, mis on mõnda aega toasoojas seisnud
ca 220 ml suhkrut
2 muna, samamoodi toasooja
6 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
veidi soola
vanilliseemneid (optional)
mõned supilusikatäied kookoshelbeid
2 väikest purki ananassitükke omas mahlas

Pane ahi sooja ja võta suur mikserinõu. Tahkem osa kookoskoorest/piimast läheb koos või ja suhkruga (ja vanilliga) nõusse, vedel kookospiim kalla väiksemat sorti mõõdukannu. Ühtlasi tee lahti ananassikonservid ja lisa osa neis sisalduvast mahlast kookospiimale, nii et kokku tuleks 2 dl vedelikku. (Ülejääv mahl joo ära vms, kuna ananassitükid võiksid olla suht’kuivaks nõrgunud, selleks ajaks kui neid vaja läheb.) Mõõda suurema mõõdukannuga välja jahu, sega selle hulka sool ja küpsetuspulber. Siis mikserda või-suhkrumass kergelt läbi ja lisa sellele ükshaaval munad. Seejärel sõelu taignasse järk-järgult jahu (3-4 osas), lisades iga jahuportsu järel ka osa vedelikust ja tainast iga kord kergelt läbi mikserdades. Lõpuks lisa kookoshelbed (need on tekstuuri huvides).

Tõsta taigen muffinipannile asetatud pabervormidesse (umbes 1 sl vormi kohta, aga mitte rohkem kui pool vormitäit) ja pista taignasse 3-4 ananassitükki vormi kohta (suured tükid lõika väiksemaks). Küpseta 225 kraadi kandis, kuni ilusad välja näevad (12 min ringis?).

2 kommentaari:

Elina ütles ...

see läheb raudselt järele tegemisele. seda enam, et üks nukker kookospiim konutab mul juba vähemalt pool aastat keldris...
kas kasutasite päris vaniljekauna?
mina pole seda veel kunagi ostnud.
ja ma pole ka sellist muffiniretsepti varem kohanud. vingelt panete.

Ivar ütles ...

Vastab Mari:
:) tänud, retsept on rangelt võttes küll interpretatsioon mingi Maire Suitsu muffinitaigna baasretsepti teemal.
Vanill pärineb purgist nimega Gousses de Vanille en Poudre sucrées, 7 grammi, tootjaks Vahiné, vist müüakse viimasel ajal Eestis ka, kuigi konkreetne purk on Pariisist. Kauna pole ka proovinud, liiga hardcore tundub.