20 jaanuar 2009

Relvavavennad

Jõudis kohale pakike Amazonist, sees kolm Blu-ray ketast. Ausalt öeldes pole ma Amazon.com-ist juba aastaid DVD-sid ostnud. Esiteks pole see legendaarne raamatupaik olnud ümarate asjade osas just see odavaim. Teiseks polnud Amazon ka just tollisõbralik paik, on paremaid.

Detsembrist on aga EU tollivaba piir kordades suurem. Ja kui siis peale jõule tuli veidralt odavate hindadega amazpämmi, läksin ja uurisin lähemalt, mis värk. Ja - ihme ja kumma! - Blu-ray diskidel olid tõepoolest suht-koht kummalised hinnad. Kung Fu Panda $19.99, Wall-E $21.49 ja, mis kõige imelikum - Band of Brothersi metallboks $37.49! Kõik siis Blu-rayd. Igaüks, kes DVD hindadega kursis, teab, et HBO sarjade (Sopranos, Deadwood etc) hooajabokside kaanehind on tavaliselt $100. Hulgihind muidugi väiksem, kuid tolle hetke Amazoni pakkumine oli ikka müstiline, seda isegi Ebayga võrreldes. Tegingi siis ostu ja täna olid kettad käes.

2 kommentaari:

Trash ütles ...

Ise ostsin kunagi vene piraat DVD-d ( eng sub ja audio, DVD-9 -d ), 4 ketast kahes karbis oli kokku 160 krooni ja see oli 5-6 aastat tagasi väga hea hind.

Ivar ütles ...

Jah, ma ostsin kunagi Austraalia 2. ja 5. regiooni komplekti, mis küll pole ei metallist kestas ega ka sellises pappkarbis nagu meil müüdav... Ja nüüd ongi ilmselt vaja sellele uus kodu otsida.

Muuseas, USA Blu-ray on regioonivaba. Vaatasin paari päeva eest Playstationiga ühe seeria ja veidi lisasid. Pilt ei olnudki nii hea kui lootsin, ööstseenid kippusid kuidagi laiguliseks, aga see võis olla osalt teleka süü. Lisad olid vist kõik interaktiivsed ja eeldasid filmi samaaegset vaatamist - allserva timeline'i klikates sai vaadata pisiaknas klippe, tutvustusi ja maakaarte.