10 jaanuar 2009

Base for Ilsa - part 2

Jätkan vaikselt ka savi torkimist. Esmalt lihvisin Ilsa alusetooriku põhja ja servad enam-vähem siledaks. Tegelikult polekski põhjaga vaja eriti vaeva näha - see tuleb resinkoopiatel nagunii igalühel eraldi siluda.

Seejärel märkisin exacto-noaga servale vajaliku paksuse ja nüsisin üleliigse savi ära. Kui vaja pole, võib see materjal olla ikka väga sitke... Päris tõsine peiteldamine oli. Ja siis õõnestasin aluse pealt veel tiba õõnsaks, et oleks ruumi pehme savi lisamiseks.

Idee siis selles, et proovida alusele anda metalne ilme, servas neediring ja keskel kõrgem logo, mis pärit "Seed of Destruction" raamatust. Ümarale alusele see logo tegelikult päris hästi ei klapi (sellest too alumine võimalik kavand). Kuid tegelikult sobib ta täpselt Ilsa saabaste vahele, las siis jääb pealegi esialgu nii.

Printisin kavandi ka peegelpildina, lõikasin välja ja silusin savile. Saviks, kusjuures, kasutasin isesegatud halli, millelt detailid paremini näha. Pole vahet, materjal ju sisuliselt seesama Cernit. Paber aitab pealispinna siledaks rullida, peamine on aga see, et printeritahm kleepub pildilt savile ja nii saab paika abijooned, mille abil peale põhitekstuuride valmimist ja küpsetamist reljeefid teha.

Working on Ilsa's base. How I got to this point - I sanded the base, cut it down to the height I wanted and then carved away some of clay to make room for some fresh Cernit. (To see the details better, I used grey mix for the top.) Rolled-pressed the top flat and then rolled the mirrored print-out of the motif to the clay. After a while some of the image stuck to the clay. Now I'll start to work on some metal-like textures on the base. Then I bake it and will add some rivets around the base and logo.

Kommentaare ei ole: