04 jaanuar 2010

Piltidega Poe

Another book from Métamorphose, this time a collection of Edgar Allan Poe stories with illustrations from Benjamin Lacombe.

Benjamin Lacombe (1982) on minu jaoks üks hetke huvitavamaid illustraatoreid. Ostsin Pariisist näiteks tema kaheosalise nõialoo, mida olen täpselt samasuguses komplektis ka soome tõlkena näinud - "Ühe nõia sugupuu". Ilusad pildid, pisut fotomanipulatsioone ja kokku tavapäraselt kenad raamatud, nagu selle autori asjad ikka.


Nüüd siis ilmus juba korduvalt mainitud Collection Métamorphose'i märgi alt kogumik Edgar Allan Poe klassikaliste lugudega, mille illustratsioonid selleltsamalt Benjamin Lacombe'ilt.

Raamat on just sama ilus kui kõik Barbara Canepa kureeritud asjad. Väga šeff kaas, millel reljeefsed tekstuurid ja lakiga tekitatud kolba-Poe portree muster, kaante siselehtedel samalaadne "tapeet".

Illustratsioonideks on nii maalid, joonistused kui Lacombe'ile iseloomulikud modifitseeritud vanaaegse moega fotod. Lugudest on raamatus Poe paremik, ehk siis lood mustast kassist, reetlikust südamest, Usheri majast, ovaalportreest ja veel mõned. Lisaks essee Poest endast, märkused ja kommentaarid ning autorite biograafiad ja bibliograafiad.

Benjamin Lacombe

Kommentaare ei ole: