06 mai 2009

Terminator Salvation

Neljas Terminaatorifilm on päris hea. Kuigi telesarjafriik Alar ütles peale screeningut, et tema vaataks iga kell pigem "Sarah Connori kroonikaid" (mis kuuldavasti paranes peale avaseeriaid märgatavalt) ja et tema ei leidnud sealt ühtegi kaasaelamist väärivat tegelaskuju, siis minusuguse jaoks oli "Salvation" igatahes vaadatav. Okei, seal oli mõningaid loogikaauke, nagu tulekindlad rõivad või roboti võimekus kord meesterahvast udusulena pillutada ja siis hädapäraselt jalule toetada, kuid neid oli vähe ja tervikuna püsis lugu päris hästi koos. Idiootseid auke ja vaataja alahindamist, mis nii mõneski kassafilmis üldmuljet rikkumas ("Wolverine" näiteks), siin igatahes polnud.

Peaosalisi saab ka ainult kiita. Christian Bale oli veenev nagu alati. Anton Yelchin (või äkki Jeltšin?), keda esmakordselt telesarjas "Taken" ja paari nädala eest "Star Trekis" tabasin, oli tõhus alaealine partisan. Moon Bloodgood väga kuum sõjalendur ning Sam Worthington peaosalise ja ühtlasi filmi peaterminaatorina sümpaatne, mitmetasandiline ja traagiliselt huvitav tegelaskuju.

McG on ekraanile toonud päris detailse ja räsitud maailma, kogu värk nägi päris massiivne välja. Montaaž oli samuti sujuv, märul tihe ja samas mitte liialt digitaalne, helitaust mõjuv ning ka lugu ise, nagu mainitud, algusest lõpuni huvitav jälgida. Uni igatahes peale ei kippunud. Tundubki, et ekraanieepose neljas peatükk on kõvasti kaalukam ja mäletamisväärsem kui kolmas. Mis seal kolmandas üldse juhtus? Peale selle, et tibiterminaatori tissid olid 4:3 versioonis näha aga laiekraanversioonis mitte? Ei mäleta.

Ja muidugi tuleks ära mainida kubernerihärra enda cameo... See oli küll digitaalne, sõnatu ja üsna lühike, kuid see-eest rõivasteta ja vägivaldne.

3 kommentaari:

Elina ütles ...

me nüüd eile telekast vaatasime üle 3 osa. oli lõbus ja uni ei kippunud ka peale, viimane on vähemalt minu puhul põhiline kompliment ühele õhtusele filmile. ja jälle jõudsime tõdemuseni, et arnoldist ikka paremat termikat kuskilt välja ei võlu. ja loogikaaugud jätaks mina selliste filmide puhul üldse tähelepanuta, sellist asja peab vaatama vagu laps.
aga üle tüki aja telekast filmi vaadata -JUBE kui palju reklaami. õnneks käis samal ajal teisel kanalil mingi venemaa teemaline dok.
igatahes seda salvationit ootan põnevusega.

Elina ütles ...

meil salvation ka nüüd nähtud. pole tõesti midagi ette heita, korralik elamus. kuigi ega see bale mu lemmiktüpaaž just pole, aga mis seal ikka ...omapärane oli veel see, et selle connori naine, oligi lihtsalt läbi filmi, asja eest teist taga, rase, ilma et oleks sünnitanud. selle üle mul oli isegi hea meel,sest need õnnetud sünnitsustseenid on hollywoody filmides enamasti sama jaburad ja eluvõõrad kui nn "kiretseenid". kõigil rasedatel naistegelastel hakkab sünnitus pihta terava valusööstuga kõhtu, millele järgneb tugev higistamine, karjumine jne. nii, sain südamelt ära. ny ikka veel tore jah? sööge cheesecake'i ikka kah!

Ivar ütles ...

Ma polegi NY-s, olen hoopis bussi teisel korrusel ja teel Bostonisse... :-)

Termikas - mulle meeldis hoopis too terminaator-inimene, sama näitleja on ka Cameroni Avatari peaosas. Britt minu teada... Muuseas, Forbidden Planetis olid väljas tolle jaapani lelufirma Hot Toys terminaatorinukud. Uskumatu detailitase ja ülihästi valitud materjaalid riieteks, väga loomulikult mõjus. Usa sarnased lelud on reeglina imelikud, too 1:4 Indiana Jones näiteks, tundub, et nii pluus, püksid kui õlakott on samast "marlist", lihtsalt eri värvi.

Toit - ohh, see on omaette ooper. Räägin sulle tagasi jõudes kindlasti meie Brooklyni korteri gaasipliidist, mis põhimõtteliselt pidevalt põleb...