23 mai 2009

Pariisireis '09 - #13 - 7. päev - Tindipotid

Plaanisin seegi kord kunstipoodi sisse hüpata, et ehk paari joonistusvahendi osas varusid täiendada. Juhtus aga nii, et ei jõudnudki - marsruudid ja ajavarud lihtsalt ei klappinud. Samas aga polnud sellest suurt lugu - avastasime nimelt, et supervinge kaubamaja BHV müüb ka kunsti- ja käsitöökaupu.

Tegelikult oleks see kauplus - kuhu muuseas saab otse metroojaamast Hotel de Ville sisse jalutada - väärt omaette postitust. Ausalt öeldes oli meil juba eelmisel korral plaan ühte selle keti suurpoodi külastada, aga tollal lihtsalt ei jõudnud. Ja nüüd leidsime seesuguse otse kesklinnast!

Ega me seegi kord seal suurt ei tuulanud, kuid niipalju sai küll selgeks, et ühe meistrimehe võib selle poe alakorrus ilmselt hulluks ajada. Tööriistade, nii elektriliste kui tavaliste, valik on v ä-g a suur, haamreid võib seal ilmselt sentimeetrise täpsusega valida. Ja mis tööriistad, juba liimilette on mitmeid! Eriti kreisi oli tollel korrusel näha meeletut valikut rattaid, mida annab mööblile alla monteerida. Neid oli ikka tõepoolest kümneid ja kümneid ja kümneid erinevaid, pisikestest messing-ratastest rulluisutaoliste silikoonide ja alustassi suuruste kummiratasteni. Lisaks veel kasvõi metallist sildid, valikus näiteks "Hull jänes" või "Kena koer kuid segane peremees" jne jne. Ühesõnaga, mida iganes oma eluaset kõpitsedes vaja peaks minema, selles poes on see tõenäoliselt olemas.

Pika jutu kokkuvõtteks - ostsin sealt majast Penteli kiletaskutega A4 kaaned, paar tavalist pildiraami ning poti kalligraafiatinti, teise seepiatinti ning kuus eri tooni vedelat akvarellvärvi.



Tindi toonid on (juhuks kui tuleb endal kunagi plaan lisa osta) - Lemon yellow 205, Scarlet 334, Sepia 416, Green 600, Turqoise blue 522 ja Ultrmarine light 505.

Kommentaare ei ole: