08 mai 2009

Evrovizija

Nädala pärast laupäeval toimub Eurovisiooni selle aasta lauluvõistlus. Moskvas siis seekord.

Eurovisiooni on muidugi kombeks sügavalt põlata. Aga võiks ju küsida - milline teine ettevõtmine annab killustatud ja kaootilise kontinendi eri nurkade inimestest samavõrd kompaktse ülevaate? See, kuivõrd erinev on eri rahvaste arusaam kolmeminutisest heast poppmuusikapalast, on imekspandav. Ja siis veel kogu see poliitilis-hõimkondlik hääletamiskamm... see on veel omaette melodraama.

Miks mitte vaadata, vahel juhtub ju sekka isegi muusikat. Seda enam, et Eesti on korra võitnud, seega, tõestada pole enam midagi ja võib asja rahulikult võtta.

Põhiline küsimus on muidugi see, kas Eesti Sandra Nurmsalu eestvedamisel üldse teisest eelvoorust edasi finaali pääseb. Pole see juba ju aastaid õnnestunud... Eurofännide arvates igatahes peaks pääsema, staatiline ballaad eristub eelnevast tilulilust suht' tugevalt.

Teine küsimus on see, kas minul ka õnnestub finaali vaadata - kui kõik läheb nagu plaanitud, istume sel ajal rue du Faubourg St Antoine'il ja naudime esimese Pariisipäeva õhtut. Eks näeb...

Aga tegelikult on kogu eurokaruselli konkurentsitult lõbusaim osa kahe võlts(?)venelanna - Spellina ja Spasiba - blog, milles need kaks Siberist pärit neiut oma muljeid jagavad. Saab targemaks, näiteks teada, kes või mis on "fegheg".

NB! Lugeda tugeva vene aktsendiga!

Halo!
We are new bloggers for ESCNation.

My name Spellina and my friend is Spasiba. I am 23 and study English Literature at University of Kamchatka and Spasiba drop out of University of Novosibirsk for reason she ask I not say. Because my English is very good I will write on blog and will translate what Spasiba say from time to time.

Edasi juba blogist.

Kommentaare ei ole: