19 mai 2009

Pariisireis '09 - #05 - Piletid ja ühistransport

4 kommentaari:

opstops ütles ...

Mis jubin see plastikust kaart on? Kas see on soodsam kui turistidele pakutud metrookaart, mis kehtib teatud arv päevi?

Ivar ütles ...

Tere, suundume homme koju ja siis on mul plaanis kogu see kupatus põhjalikumaks vormistada, nii teksti kui piltide osas.

Aga lühidalt ja ilma võõrsõnadeta - see plastmassist kestaga asi on nädal aega (E-P) kehtiv kaart, millega saab sõita metroos, bussis ja ka RER-is. Meie näiteks käisime sama piletiga täna Versaille'is ja homme lahkudes sõidame metrooga ja istume ümber lennuväljale suunduvasse rongi.

Sellel kaardile tuleb kleepida 2,5x3 cm foto, liim on kaardil olemas. Võtsime seesugused kodust kaasa.

Üks rongipilet CDG lennuväljale maksvat 8.40 eurot, see fotot vajav nädalakaart maksis 32 eurot (tsoonid 1-5). Ca 16 euroga saab nädalapileti, millega saab sõita 1. ja 2. tsoonis, ehk siis kogu metroos. Üks metrootalong maksab vist 1.60, neid saab ka kümne kaupa osta, tuleb oluliselt odavam. Aga ikkagi, see kaart oli abiks.

Ja vastuseks teisele küsimusele - JAH, ta on soodsam kui "Paris Visite", mis kehtib viis päeva, maksab vist 27 eurot ja kehtib tsoonides 1 ja 2.

opstops ütles ...

Tänks põhjaliku vastuse eest. Olin ise ka just nädala Pariisis ja suure kiiruga ei hakanud nendesse süsteemidesse nii põhjalikult süvenema ja ostsin 5 päevase "Paris Visite" kaardi. Eks järgmine kord olen targem :)

Ivar ütles ...

Meil oligi seekord too teine "targem olemise" kord... :-)