Natuke perekondlikku survet ja omaenda vaba tahet, jahu ja piima, pärmi ja kardemoni, mikserdamist ja järje ajamist kokaraamatust - ning ongi tulemuseks omatehtud vastlakuklid.
Poest tulin minagi vajalike komponentidega... :) Esimeses satsis moosi polnud, hiljem küll. Vahukoor oleks tegelikult võinud kõvem ja külmem olla, aga mikserdamisega on teatavasti vaja piiri pidada kui ei taha äkitselt miskit võilaadset anumast avastada... Aga, noh, kui mina oleks ka vahukoore teinud, siis oleks kahtlemata veel parem saanud!... :)
(Samas, kuklite kuju osas ei saa end kiita, see vajab veel harjutamist.)
Aga nagu Joonas ilmselt teatas, ootaksin praktilisi leivateo-näpunäiteid. Või linke... :)
mina olen umbes selle järgi juuretist teinud. esimesed korrad jah pole veel sellist vunki juures, nii et ära ehmu, kui leib kõige suurem mühinaga ei kerki. minu enda juuretis on juba üsna sissetöötatud ja leivategu õnnestub alati. mina teen nii, et elmisel päeval juuretis koos vee ja poole koguse jahuga soojemasse kohta rätiku alla hapnema. järgmisel päeval panen osa hapnenud tainast järgmiseks korraks kõrvale(mina kusjuures ei säilita seda pallikena vaid panen lahtiselt purki ja külmkappi), siis lisan soola, seemneid/köömneid vms ja nii palju jahu, et saaks selline pehmem tainas. Lasen miksril natuke segada ja jätan siis taina kerkima paariks tunniks. Siis sõtkun uuesti läbi, panen keeksivormi ja lasen taas kerkida. Ja siis 200 kraadisesse ahju ja küpseb seal umbes tund. Pärast jahtumisel piserdan vett peale ja rätik ümber.
Tere! Püüan siia pista pilte ja sõnu kõigest huvipakkuvast, sealhulgas mu enda joonistusi, fotosid ja skulptuure. Eelkõige iseendale elu ja olu fikseerimiseks, aga ehk on osake sellest teistelegi huvitav. Igatahes, kui on kommentaare või küsimusi - laske käia!
Hi from Estonia! I'm trying to post here about everything I'll find interesting, including my own photos, pictures, and sculptures. Sculpting entries will have English text. Flags will help to find and browse older messages. And - feel free to comment!
3 kommentaari:
Jee, ongi toidupostitus!
Mari ema tuli siis poest hoopis paki jahu ja pärmiga? Vahukoor on väga kunstipärane. Kas moosi ka sisse panite?
Poest tulin minagi vajalike komponentidega...
:)
Esimeses satsis moosi polnud, hiljem küll. Vahukoor oleks tegelikult võinud kõvem ja külmem olla, aga mikserdamisega on teatavasti vaja piiri pidada kui ei taha äkitselt miskit võilaadset anumast avastada... Aga, noh, kui mina oleks ka vahukoore teinud, siis oleks kahtlemata veel parem saanud!... :)
(Samas, kuklite kuju osas ei saa end kiita, see vajab veel harjutamist.)
Aga nagu Joonas ilmselt teatas, ootaksin praktilisi leivateo-näpunäiteid. Või linke... :)
http://www.terviseleht.ee/200102/2_leib.php
mina olen umbes selle järgi juuretist teinud. esimesed korrad jah pole veel sellist vunki juures, nii et ära ehmu, kui leib kõige suurem mühinaga ei kerki. minu enda juuretis on juba üsna sissetöötatud ja leivategu õnnestub alati. mina teen nii, et elmisel päeval juuretis koos vee ja poole koguse jahuga soojemasse kohta rätiku alla hapnema. järgmisel päeval panen osa hapnenud tainast järgmiseks korraks kõrvale(mina kusjuures ei säilita seda pallikena vaid panen lahtiselt purki ja külmkappi), siis lisan soola, seemneid/köömneid vms ja nii palju jahu, et saaks selline pehmem tainas. Lasen miksril natuke segada ja jätan siis taina kerkima paariks tunniks. Siis sõtkun uuesti läbi, panen keeksivormi ja lasen taas kerkida. Ja siis 200 kraadisesse ahju ja küpseb seal umbes tund. Pärast jahtumisel piserdan vett peale ja rätik ümber.
http://209.85.129.132/search?q=cache:iqLPHqRfJRgJ:paber.maaleht.ee/%3Fold_rubriik%3D7139%26old_art%3D33488%26old_num%3D+teeme+ise+leiba&hl=et&ct=clnk&cd=2&gl=ee&client=firefox-a
http://www.toidutare.ee/foorum.php?teema=503&hilight=juuretis
Postita kommentaar