06 veebruar 2009

Preacher kõvas köites

Vertigo kirjastuse seriaal "Preacher", mille kirjutajaks iirlane Garth Ennis ja peakunstnikuks Steve Dillon, on üks kõvemaid koomikseid, mida eales olen lugenud. Esmatutvusest on möödas varsti juba tosinkond aastat, aga tuleb tunnistada, et võrreldavat lugemiselamust on tulnud hiljem ikka väga harva ette. Vägivald, vaimukus, mitmetahuline ja kohati täiesti pöörane tegelastegalerii... Tõeline supersari.

Juba aastaid on käinud jutud, et lugu saab ka kas filmiks või telesarjaks. "Preacheri" koomiks ongi üks äärmiselt visuaalne lugu ja praktiliselt valmis stsenaarium. Kuid, nagu ikka, konvertimine teise meediasse vajaks õnnestumiseks väga häid tegijaid, seda nii kaamera taha kui ette. Ja kuniks peaossa pole kinnitatud minu valik Ron Livingston, olen ma võimaliku tulemuse suhtes väga skeptiline. Kui seesugune sari üldse kunagi sündima peaks... (Väidetavalt tegelevad hetkel "Preacheri" kinoprojektiga Columbia Pictures ja keegi Sam Mendes.)

Aga tagasi koomiksi juurde. "Preacher" hakkab sellest suvest esmakordselt ilmuma kõvakaaneliste kogumikena!

Esimeses kõvaköitelises raamatus (mis POLE suures formaadis "Absolute Edition") on osad #1-12, pinupid numbritest #50 ja #66 ning Ennise uus sissejuhatus. Minu arvepidamise järgi peaks uues kogumikus sisalduma peatükid "Gone to Texas" ja "All in the Family". Seega pole uued raamatud päris sama sisuga kui vanad paparbackid - esimene vana kogumik sisaldas 8 ja teine 10 seriaali osa. Ja kui nüüd veel veidi kalkuleerida, paistab, et kõvu köiteid tuleb kokku kuus. Raamat ilmub 24. juunil, selles on 352 lehekülge ja hinnasildil ilutseb $34.99.

(skänn ajakirjast The Face)

Kommentaare ei ole: