06 veebruar 2009

Ilsa - neck

Tagasi saviväänamise juures! Tahaksin lõppude-lõpuks kauakudenud Ilsa kuju valmis saada - paistab, et järjekordne surnud punkt on möödas, togimistuju tagasi ja ka väike vaim peal. Nüüd tuleb lihtsalt hagu anda.

Mis siis uut? Tegin lõpuks ära vasaku jala saapa ja sääreosa kõigi nende pannalde ja nööpidega. Seejuures, suuruse- ja sümmeetriaprobleemidega mässates tuli vasakust saapast 3 versiooni teha, kuni lõpuks sain kõik enam-vähem klappima. Suuruse, kuju, tekstuurid... Tõesti, ma väldiks sümmeetrilisi kehaosi kui see vähegi võimalik oleks.

Seega on jalad praktiliselt valmis, mõned detailid on veel vaja paika loksutada, aga need on üsna pisiasjad. Reitega on veel pisike dilemma - teha ehk pükstest kalifeed, nagu referentsfotodelt näha? Lõppude lõpuks pole ka sääred enam päris Mignola piltide põhjal tehtud... Ja enamusel vaatesuundadel jääks siluett sellele vaatamata raamatulaadseks... Mõtlen veel.

Tänane saavutus on seotud peaga, detailiga, mille torkimist pole nüüd enam võimalik vältida. Kunagi, kui võhm otsa sai, seisis see kuju mul pikki kuid, osa juukseid ja muudki küpsetamata. Selle tulemusel kuivas savi liigselt ära ja küpsetamisel tekkis pähe ja kaela hulgaliselt pragusid. Kõik see tuleb nüüd parandada ja asendada...

Kuna tundus, et tegelikult vajaks ka pea asend veidi korrigeerimist-keeramist, võtsin täna kätte ja "raiusin" praktiliselt kogu kaela ümbritseva nahktoru (mis see üldse on?) ära, säilitades vaid paarimillimeetrise luukeresümboliga ala. Seda tõepoolest ei tahaks uuesti teha.

Pea muutus vahepeal pigem kiivriks, mis eemaldus karkassiks olnud Milliput kolbast. Aga oligi parem positsioneerida, savi ja tulemasinavedelikku ja otsa tagasi. Saingi kaela tiba pikemaks nagu plaan oli, lõua üles ja vaate rohkem parema käe suunda. Tundub, et läks paremaks, siluett vähemalt küll.

Ja siis tegingi uue kaela. Üllatavalt valutult tuli. Lõua alla jäävat volti tuleb veidi kohendada, aga muidu päris bro, ei oskagi vana varianti taga nutta. Nii see on - olgu vana kuitahes hea, uus on (õnneks!) alati parem.

Nüüd on suurtest detailidest jäänud veel vasak labakäsi (mis ilmselt tuleks teha Milliputist), varrukas ja nägu. See viimatimainitu ongi järgmisena plaanis - praegune on otsevaates ikka väga vale. Ja väga pooleli...

After a couple of tries Ilsa FINALLY has both boots! So, legs are practically ready, only some small corrections here and there (like inner side of the right leg). Maybe I should make the pants wider, so they could look more like on reference pics... I don't know.

Today I removed the old and cracked "thing around the neck" (what is it, anyway?). This way the head came loose from Milliput armature, just like a helmet. It was easy to add some clay, make neck a little bit longer, move the chin up and to rotate the whole head more to the right. I kept the skull logo, anything else of this neck-thing is new.

And now I need to start with the face. S c a r y . . .

Kommentaare ei ole: