19 veebruar 2009

Kes jälgib jälgijaid?

I saw Watchmen today.

2 kommentaari:

opstops ütles ...

Ja rohkem ei olegi midagi öelda?

Ivar ütles ...

On küll, aga sain nagu kutsujate-võimaldajate jutust aru, et vara veel avalikke arvamusi levitada. Või ma ei tea ka, äkki käis see negatiivsete arvamuste kohta. Tegelt tahaks hoopis siia Watchmeni raamatute pildi üles riputada ja paar sõna lisada...

Samas, film oli tegelikult ikka paganama hea. Juba tiitrimontaaž/ajalooülevaade Dylani laulu saatel oli super! Suundusin peale kino koju jõudes kohe Amazoni ja ostsin kaks artbooki, teine neist võtetel tehtud portreefotode kogumik.

Erinevalt 300-st, mis minu jaoks oli pigem kui perfektne näide alternatiivajaloos tänaseni kestnud Kolmanda Riigi filmikunstist ega tekitanud mingeid püsivaid emotsioone (peale süvenenud veendumuse, et ma ei saa ikka tõepoolest aru, kus lõpeb Milleril iroonia ja kus algab lame paatos), on Watchmeni adaptsioon ikka tõeline meistriteos. Visuaalselt asi ikka rokib täiega. Kusjuures mitte sellisel efektimeeste portfooliosse sobival karjuval moel, vaid pigem kuidagi nagu pooljuhuslikult. Nagu see maalim, kuhu on kaamerad püstitatud, olekski lihtalt selline. Alternatiivne lõpp ka täiesti toimib, kombitsafriikidel pole põhjust nutta.

Tahaks juba uuesti näha. Väga-väga šeff. Aga hiljem pikemalt.