27 veebruar 2009

Riiul

Kuigi eilsesse päeva jäi ka vihmases Kalamajas kunstkoomiksite küttimine, oli isiklik päeva nael siiski konstruktoriga mängimine. Konstruktorist sai teha riiuleid, pärit oli kupatus IKEAst.

Paadunud internetiostjana, kel küberneetilist kogemust kusagilt Amazoni ja cdnow algaegadest ja aastast 1995 peale, oli ülimalt meeldivaks avastus, et kohaliku ettevõtluse abiga on võimalik maailma ainsa normaalse sisustuspoe naabermaal asuvast kauplusest soovitud asjad osta ja need koduukse ette toimetada. (Tegelikult on võimalikke teenusepakkujaid liikvel vähemalt kaks.)

Tegimegi nii ja ostsime 3 riiulit raamatute ja DVD-de tarbeks. Mitte, et see probleemi lahendaks, aga mõningaseks leevenduseks.... Kaks kolmest makulatuurihoidlast on koostatud, teise monteerimine võttis juba vilunud minult kõigest 35 minutit. Pluss paarkümmend klaasuksele. Tulemus sai hea ja mina olen rahul. Nii mõnigi raamat pääses lõpuks kastist, kus ta aastaid pimedas paguluses veetnud oli. Mõne köite tulevane asukoht on paigas, mõni kolib mujale või hoopis mõnda vanemasse riiulisse tolmuma. Aga asi võtab kuju ja lõpuks on võimalik endalgi aru saada, mida värki ma siis aastate jooksul kokku ostnud olen.

Midagi on juba riiulis...

6 kommentaari:

aare ütles ...

Huvitav, palju see "koju ukse taha" hinnale juurde annab?
Minu enda raamaturiiulid ehib ainult üks koomiksiraamat "Kogu lugu". Lapsed fännivad "Star wars"-i koomikseid, neid leidub meil igal pool: laua all, laua peal, wc-poti körval, selle taga ja korra isegi sees.

Ivar ütles ...

Meie puhul tuli transakuluks summa, mis on 5,5 korda väiksem kui kolinate koguhind. Ehk -
kola hind : 5,5 = transakulu
Kroonides siis.
Proovisin nüüd kaalu kalkuleerida, kokku oli kupatus 108,5 kilo. Ma oletan, et suurus ja kaal mängib hinna puhul rolli, aga kuidas hind kujuneb... ei tea. Ja erilist turu-uuringut ka ei teinud, et konkureerivaid ärisid võrrelda.

Elina ütles ...

sügav kadedus valdab meid, kui me seda uut riiulit vaatame. pärast valusaid otsinguid samalaadset asja kodumaalt leida, on hea nüüd teada, kuhu sammud seada. riiuli sisu pole mõistagi vähem imetlemisväärne...
millal me järgmine kord sulle külla pidimegi tulema?

Ivar ütles ...

Jah, olen ka ise endale kade, kuna seesugust ustega asjandust võib meie poodidest ilmselt otsima jäädagi. Sellise hinna ja välimusega veel eriti.

Panin eile ka kolmanda, ehk DVD riiuli kokku. Selgus, et ise tuli kaheksa võrdse 22-sentimeetrise riiulivahe tekitamiseks "kõigest" 16 lisaauku puurida. Õnneks oli nelja võrdse vahe tekitamisega arvestatud, nii et kõik klappis. Iseasi, kas enam kui 10 aastaga kogunenud kettad ka riiulisse ära mahuvad... Kahtlen sügavalt.

aare ütles ...

See oli vist see "benno"-nimeline cd/dvd-riiul? On olnud kah probleeme nende aukudega, aga puurinud veel ei ole. Ladusin lihtsalt mönesse väiksemasse vahesse muid asju.

Ivar ütles ...

Billy. Kolm ühesugust, spets DVD riiulit ei tahtnud, selle sügavus on poole väiksem ja see ei mahuta suurt midagi, seesuguseid oleks liiga palju vaja. Nüüd saab kahte kihti panna.

Originaalaugud on tegelikult sügavamad kui vaja, keerasin maalriteibist puuriterale sügavusmärgi ümber ja nii läks puurimine üsna libedalt. Muidugi, ma juba arvestasin kohe sellega, et tahtsin ühte tihedamaks teha ja ostsin lisariiuliplaadid, komplektis on neid 5.