05 september 2008

Sketchbooks - Bruce Timm & Tim Sale 2008

Täna lisandus kogusse veel kaks SDCC sketchbooki. Nagu viimaste nädalate raamatusaak oleks veel väike... Aga kus on, siina teatavasti tuleb juurde ja ega küll küllale liiga tee. Seda enam, et õnnestus suht' riskantne afäär saata Ebay ostu eest sularaha. Loodetavasti oli see küll viimane kord...

Bruce Timm - The Shame Spiral
B.T. Sketchbook 2008

Mul on varasemast teinegi Timmi SB, aastast 2007. Kuigi mees on üks fännatuimaid USA elavaid animafilmimeistreid, võrreldav vast ainult John Lasseteri ja Brad Birdiga, on tema SB-d väga low key trükised. Midagi sellist võib igaüks kokku keerata, kasutades laserprinterit, paljundusmasinat ja värvilist lehte kaaneks. Seda muidugi ainult vormiliselt, stiilsete illustratsioonide osas läheb Timmiga võistlemine raskeks.

Nagu eelmisel aastal, on siingi mitut masti pilte. Superkangelased, sealhulgas mitmed timmid tibid, ka tema osalusel loodud "Batman Animated" seriaalist pärit Harley Quinn...

Ja lõpupoole mõned leheküljed pulplikku materjali ja napis riides piigasid.


Tim Sale - Babes / Heroes Villains


Tim Sale on joonistanud mitmeid kõrge profiiliga supersangariseriaale. Hetkel on (huvitaval kombel värvipime) kunstnik pigem küll tuntud kui mees, kelle pilte näeb kultusseriaalis "Heroes". Selleski raamatus on mõned seriaaliteemalised joonistused.

Kahepoolse raamatu kangelaste ja paharettide poolel on lisaks supermeestele osalemas ka näiteks samuraijänes Usagi Yojimbo ja noirdetektiiv Blacksad. Tibide poolel on piltidel natuke suurem varieeruvus, ausalt öeldes päris tibindust seal peaaegu polegi.

Mul on tellitud ka Sale'i artbook, ehk mehest paar pikemat sõna siis kui seegi kunagi käes.

Kommentaare ei ole: