19 september 2008

Ahnoldipilt

Järjekordne pilt joonistajate blogisse. Seekord oli teemaks "Arnold Terminatorina".

Imelik asi mul selliste saržisarnaste piltide tegemisega. Otsin ja vaatan ohvri fotosid, püüan leida iseloomulikku, et seda siis enam-vähem sarnasena ja samas saržilaadsena paberile panna... Hiljem ja värske pilguga vaadates näevad seesugused sorgeldused reeglina välja kui utter crap.

Kritseldan siis vaheaegadega edasi, saan juba midagi paberile, mis tundub enam-vähem see, mis vaja... Ja siis, järgmisel sirgeldus-sessioonil heidan kõik eelneva kõrvale ja viskan kiirelt kokku midagi, mis hakkab tunduma hoopis õigem kui varasemad küündimatud ja pooles vinnas katsetused. Just nii tekkis ka see "Ahnold" ja mul on tegelikult hea meel, et nii läks - selline pintslijoonega minimalistlikum pilt võttis vormistudes hoopis vähem aega ja vaeva kui algselt plaanitsetu.

Brushpen kalkal + PS. Proovisin värvis kolme erinevat rasterdust, see siin tundus lõpuks kõige sobivam. Kontuurisin seda pilti ikka päris mitu korda ning asendasin lõppversioonis kõrvakeeru ja vasaku silma-kulmu teiselt katselt pärit eksemplaridega. Loobusin ka eraldi paberile joonistatud lisaviirutusest, mis algversioonis rohelisena pildil paiknes - see lihtsalt ei haakunud hiljem lisatud heledama varjutusega. Ja võib-olla ongi hea, nii jäi kontuur veelgi minimalistlikum.

Kommentaare ei ole: