19 september 2009

Superuudis!!!

liig-satureeritud pilt Õhtulehest

Edgar Valterist tuleb raamat! Isegi kolmes köites! Esimeses osas on juttu ta elust aastani 1964, selles on 72 fotot ja 323 reproduktsiooni ja see on kohe ilmumas!

Raamat põhineb 26 lindistatud tunniajasel meenutusvestlusel ning nendega seotud täpsustavatel märkmetel! Ja esmaspäeval on Rahvusraamatukogus sellega seoses Edgar Valteri päev, lisaks näitab ETV2 õhtu läbi Edgar Valteriga seotud telesaateid!

Päeva parim uudis, mis väärt, et iga lause lõpus on hüüumärk!

Ma poleks eales uskunud, et kellelgi oli oidu Eesti kõigi aegade tähelepanuväärseima kunstniku elu õigel ajal ära jäädvustada! Super!

LISANDUS peale võrdlevat poeskäiku:

Hm, päris kallis raamat. Tegelikult on mul tunne, et see on tiba kallim kui enamuse potensiaalsete ostjate valulävi lubaks... Nii Apollos, Rahva Raamatus kui Tallinna Kaubamajas on hinnaks enam kui 600 krooni. Mis on ikka üsna valus hind, seda enam, et raamatus kaetav ajavahemik ei paku lehitsemisel ka erilist äratundmisrõõmu - klassikalised illustratsioonid olid veel tulevik, pildimaterjal koosneb suures osas kunstilistest käeharjutustest, maastikest, portreedest ja aktidest. Kusjuures, inimestes on Valteri hilisem stiil veel üsna vaevumärgatav, pigem on ilmne Eduard Viiralti tugev mõju.

Ühesõnaga, isiklikult vaatan veel ringi ja uurin maad, kuigi ilmselt ei jää ma ootama kuude ja aastatetagust paratamatut hinnalangust. Mul on varuks üks sünnipäeva-aegne Apollo kinkekaart, mis kataks poole raamatu hinna, ehk lähebki see nüüd loosi... Sest esimene pool raamatust kujutab endast fotode ja joonistustega illustreeritud intervjuud (teine pool on pildialbum), Eesti kõigi aegade mõjukaima illustraatori elust ja kujunemisest tahaks aga tõepoolest veidi teada saada.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Otse Elmatari kirjastusest ostes on hind 550. Sealt ostmine tasub ennast ära muidugi siis, kui niikuinii Tartusse asja on, muidu tuleb hind ikkagi poega sama. http://www.elmatar.ee/elmatar/

Ivar ütles ...

Tänud, Tartu tuttavad võtavad asja ilmselt rõõmuga teadmiseks. Endal õnnestus raamat omandada Rahvusraamatukogust, ja seda koguni 450 krooniga! Päevatempel ka sees ja puha.