29 september 2009

Hommikueineklubi

Some images from the exhibition of Gruppa Zavtrak, a team of Russian/Moscow artists and illustrators.

Eesti Lastekirjanduse Keskuses lõppes just Moskva kunstnike grupeeringu Gruppa Zavtrak näitus. Asi oli tõepoolest külastamist ja vaatamist väärt, pilte ja stiile oli näha mitmesuguseid, kõik päris ilusad ja inspireerivad. Silma jäi illustratsioone mitmele tuttavale loole, nende seas näiteks "Kääbik", "Alice imedemaal" ja "Väike Mukk", samuti rippusid seintel mõned elusuuruses liikuvate jäsemetega nukud (termin lapsepõlveaegsest käsitööraamatust). Nüüd muidugi on näitus juba kinni ja hilja kahetseda kui sinna ei jõudnud. Mina käisin sõna otseses mõttes viimasel tunnil.

Info näitusest siin, kauaks seegi üleval, ei tea.

2 kommentaari:

Elina ütles ...

no oli ju vinge!
ja vanem põlvkond tegi noorematele ikka pikalt ära. kahju et neid mööbli, portselani ja-mai-tea-mis-veel maalinguid eksponeeritud polnud.

Ivar ütles ...

Oli küll, kui neil oleks oma artbook, siis võiks see täitsa olla.

Mulle meeldisid just stiliseeritud pildid. Samas aga (ja ma pole kindel, kas need ikka olid kõik ühe autori asjad), ülirealistlikud ja -detailse maalid kääbikute, da Vinci ja teistega jätsid mulje, et pildid on pedantselt maalitud referentsiks tehtud fotosid jäljendades. Ja see ei ole minu jaoks enam eriti huvitav.