01 september 2009

Disney + Marvel = ?

Just äsja ostis Disney Company nelja miljardi dollariga ära sellise nähtuse nagu Marvel. Ehk siis USA suurima koomiksikirjastuse, mis viimastel aastatel suutnud mitu oma trikoomutanti ka ülimalt edukateks filmideks muundada.

Ega ma seda siin oma blogis ära ei mainikski, aga asjal jäi ette üks lisanüanss... Nimelt ei julge eriti keegi hobiskulptoritest Disney tegelastest isegi enda lõbuks kujukesi teha - igasugune selline tegevus, müük seda enam, võib kaasa tuua Cease and desist-kirja Di$ney juristihordidelt, kes käsivad seesuguse tegevuse koheselt lõpetada. Või muidu... läheb asi väga tõsiseks. Ja seda sõna otseses mõttes, kuna D on jälginud suisa paranoiliselt oma tegelaskujude kasutamist, kaevates kohtusse kasvõi seinamaalingutega lasteaia.

Kui nüüd Marvel kuulub Disneyle, tähendab see Spider-Mani või mistahes muu superkangelase kuju tegemine üsna riskantset ettevõtmist, seda vähemalt USA kodanikele. Marveli lugematud tegelased aga moodustavad kogu hobiskulptuurihobi anglo-ameerika harust päris suure osa...

Igatahes huvitavaks läheb, hädakisa on juba foorumites kosta.

Kommentaare ei ole: