07 jaanuar 2013

Falafel!

Peale Pariisi linna Marais' kvartalis väidetavalt maailma parima falafeli söömisi on alati olnud soov neid pruune lihapalli moodi taimseid jublakaid ning nendega kiirtoitu ka ise teha proovida. Ja täna siis lõpuks tegimegi!


Need kuulid maitsevad tõepoolest üsna seda moodi kui lihapallid, kuigi tegelikult on nende põhikoostisosaks hoopis kikerherned, koos sibula, küüslaugu, köömnete, peterselli, koriandri, natukese jahu, muna ja soola-pipraga.



Lõplik hilisõhtune söömaaeg valmis siis kui poest leitud pisikeste pita leibade vahele sai surutud paari sorti kapsast (ja kapsasalatit), kurki, tomatit, muidugi falafeleid ja peale kreekapärast tzatziki dipikastet. Kaks seesugust leiba ja kõht oli ääreni täis!


Kommentaare ei ole: