06 august 2012

Tangled

Mingil ilmelikul põhjusel on Pixari artbookid, kui animafilmide sarnased raamatud võrdlemiseks ette võtta, peaaegu need kõige igavamad. "Brave" on veel enam-vähem, aga teised kipuvad kõik olema kuidagi kollaažide ja color scriptide poole kiivas. Ehk siis - tegelaste visandeid on vähevõitu ja see kõik, mis on, ei ole just väga huvipakkuv, mulle vähemalt.

Selles osas on Disney enda digimultika "Tangled" (filmist juttu siin) raamat kõvasti parem - on põhirõhk just tegelastel, ka tegevuspaikade peatükid on huvipakkuvad, näiteks on inspiratsiooniosas näha mitu lehekülge Mary Blairi pilte. Abiks oli muidugi ka see, et siin püüti haakuda varasemate kuldse aja animafilmide stiiliga ning tuua ka arvutianimatsiooni teatud akvarellilikku ja muinasjutu-raamatulikku tunnet. Olulise tegelase-kujundajana osales näiteks ka Glen Keane, kes tippanimaatorina muidu vist juba pensionipõlve peab. Kui ma ei eksi, oli aga üks põhikunstnikke tema tütar, kes on vähemalt sama hea joonistaja.

Igatahes päris kobe raamat, soovitaksin seda filmihuvilisele koos Chris Sandersi lavastuste raamatutega esmajoones ostukorvi asetada. Siis, hiljem, võib ka teisi juurde osta. Kui neid veel saada on.

Kommentaare ei ole: