31 detsember 2008

Accounting Ilsa

January 2016 - why is this old post so popular?

Aastalõpu kokkuvõte skulptuuriteema hetkeseisust.

Lühidalt: tegelen vaikselt Ilsa kujuga. Alustasin lõpuks ka labakäsi, idee selles, et Ilsa seisaks, parem käsi selja taga, vasaku käe kinnas pihus. Kinnas vajab lisadetaile ja proportsioonide korrigeerimist, kuid hetkel tundub, et asi toimib ja liigub õiges suunas.

Üldse, kuju võtab vaikselt aga kindlalt kuju. Detaile ja proportsioone, mida muudan/korrigeerin, on palju, kuid plaan on olemas. Vasak jalg näiteks on põlvest peenem kui paariline, aga seda enam on võimalust lõhkumata parandusteks. Mis veel? Tagihõlm nihkub näiteks mõnevõrra allapoole... Püksid - ehk ikkagi teha säärele kalifeelaadne laiendus?... Taginööbid võivad olla tiba suured, kuigi piltidel nad sellised ju ongi... Nägu on loomulikult üldse veel ainult üks suur toorik... Rihm vajab kohati täpsustamist.... Tagi tagumik, eriti käe ümbrus, vajab uusi volte, mis haakuks nii varruka kui kinnastega... Varrukaotsad tuleb läbi mõelda... ja nii edasi, ja nii edasi.

Tegin muuseas vahepeal ka uue saapa. Lisasin talla alla millimeetri-poolteise jagu savi ja tegin sellest lähtuvalt üleni uue saapa. Sai parem, mitte ni tobedalt lame.

Asi liigub, uuel aastal hooga edasi! Head uut!


Final sculpting update of 2008:

I have the basic vision what I shoud change in Ilsa. Jacket will be a little bit longer, need to add some folds to interact with sleeve and gloves. Right leg is thinner and weird, but this way there's room for additive corrections. Added 1-2 millimeters to the boot's sole and sculpted new one. It's higher now and not as stupidly flat as it was.

So, I know what to change and I'm planning to do it in 2009!

Happy new year!

Kommentaare ei ole: