01 november 2008

Pantokraator

Veel üks vana foto, Lauri Saatpalu from Pantokraator. Tartu, vaba õhk ja aasta 1989. Kui ma nüüd ei eksi... Igatahes mäletan, et peegeldus prillilt kukkus sedavõrd hästi välja, et püüdsin passida samalaadset poosi ka järgneval Rock Summeril. Aga, võta näpust! Artist ei haaranud kogu live jooksul isegi parema käega mikrist, rääkimata siis veel sellest, et vasakuga veheldes oleks kujunenud vähegi asjalik kompa... Ei mäletagi, kas ja mida tookord saagiks sain.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hea võte. Varsti saad uuesti proovida Pantot pildistada ;)

Unknown ütles ...

Kirjutan raamatut Panto ajaloost ja otsin ajaloolisi pilte. Kas Teil on veel Panto pilte? Mainitud Rock Summerist on mul ainult paar viletsat kaadrit, Fiesta '92 on täiesti puudu.
Oleksin väga huvitatud. Ja väga tänulik, kui saate aidata.
Erik
erik.sakkov@ntmarine.com

Ivar ütles ...

Tere, peaksin ikka sagedamini kommentaare uurima. Aga - mis teha kui pole just väga üldkasutatav koht ja kõik seesugune tuleb üllatusena...
:)
Tassisin tollal Summeritele ja Tartu Levipäevade vabaõhuasjadele oma Zenidi kaasa, kui vähegi võimalik oli... Seda täieliku amatöörina loomulikult. Kuigi, Erik M, Avo A ja Immo M kasutasid vahel mu pilte oma sisustatud väljaannetes... Oh, olid ilusad ajad, entusiasm ja infokübemete jahtimine... :)

Anyway, ma arvan, et mul on pilte veel. Mitte küll Fiestalt, aga Summerilt ja Tartust. Ma peaks oma negatiivid ette võtma ja läbi kammima... Igatahes sellestsamast prillidega pildi esinemisest on veel kaadreid, prillideta ja vaevatud ilmega muusikust... :) Ma seda tõepoolest ei mäleta, kas teisi osalisi ka sihtisin...

Üldiselt oli selline rahva seast klõpsimine (ainult korra olin Summeril kaelakaardiga) kogu kaasneva laevärvijate eest laveerimisega omaette sport. Samas, kaugemalt saab veidi ninaauguvabamaid kaadreid, selles suhtes mulle meeldib seesugune klõpsimine isegi rohkem.

Ma proovin oma negatiivid välja otsida, see võtab veidi aega, nad paiknevad pisut teises asulas. Selge on muidugi see, et filmiskänneriga tekkinud failid vajavad kõva fototöötlust. Kui just mingit pseudovanaaegsust ei korralda ja pilti meelega vanaks ja kulunuks ei aja...

Üldiselt poleks mul midagi selle vastu kui mu pildike kusagil trükis kajastuks... :)

PS: eks ma lähetan ka e-maili.

Unknown ütles ...

Sur tänu ja ootan huviga. Kui sellest abi on, saan skänneerimise ja puhastamise ise organiseerida.
Erik

Mart ütles ...

Sellel aastal hiljemalt Rabarockil saab jälle neist kaadreid võtta :)

Ivar ütles ...

Teoorias küll, kuigi pole suurem asi festivalikülastaja enam, Rabarockil pole ka kunagi käinud... Peale Ladytroni pole ka kedagi, keda tegelikult näha tahaks.

Pantokraatoriga on selline värk, et kuulen R2-st uusi lugusid ja infot, et plaat tulevat kohe-kohe välja... ja siis ka tänasest "Pleierist", et ülehomme olevat plaadi ja raamatu esitlus Rahva Raamatus... vaatan kodulehte ja näen raamatus lehekülgi tuttavate fotodega... aga minu mailboksis pole selle kõige kohta küll mingit kajastust olnud.