14 november 2008

Faber-Castelli pintselmarkerid Ebayst

Taas kord veendusin, et Ebay on ikka üks väga mõnus paik. Võitsin pühapäeval kaootilise komplekti Faber-Castelli pintselmarkereid ja täna, reedel, olid nad juba postkastis. Cool!

Pildil: halltoonimarkerite komplekt, Ebay saak ja must brushpen.

Mulle meeldivad need brushpenid (bp). Ma pole just mangainimene, kiidetud Copicud on minu jaoks tiba liiga ujutavad ja läbi-imbuvad, nii et F-C vildikalaadse toimega markerid on just sobivad. Ehkki küll otsikud võiksid ju tiba suuremad olla... Aga siiski. Ostsin suvel Pariisist paar kuuest komplekti halltoonides bp-sid ja nendega on ikka väga-väga mõnus sorgeldada. Lihtsalt tee alla udune visand kõige heledamaga, täpsusta tumeduselt järgmisega ja nii edasi ja nii edasi, kuni lõpuks must (mis varasemast olemas) annab asjale viimase lihvi. Väga kiire, paberit kulub vähe, mingit valge paberi kartust ei teki ja tulemus on vahel isegi päris esteetiline.

Faber-Castelli markereid müüakse mitmes erinevas (enamasti kuueses) komplektis, mõnes maastikutoonid (Terra, Landscape), mõnes erksad (Basic), mõnes pastelsed toonid. Ükski neist komplektidest peale hallskaala oma pole päris selline, nagu tahaksin. Juhtusin aga Ebays peale müüjale, kellel pakkuda 14 suht' kaootilist tooni praktiliselt kasutamata markerit, snaipisin ja võitsin. Väga värviliselt pole nendega plaanis joonistama kukkuda, nagu öeldud, pole ma just mangastiili harrastaja, aga paar värvilaiku siia-sinna ehk tekib.

Ühks väike näpunäide ka - F-C bp-del paistab olevat omadus, et juba enne tindi lõppemist on otsikud liiga pehmeks ja räbaldunuks jäänud. Selle vastu on aga lihtne rohi: tuleb pintsettidega otsik plastkestast välja tõmmata ja teistpidi tagasi torgata - "söe" mõlemad otsad on nimelt täpselt samasugused. See käib väga lihtsalt ja peale seda on marker jälle nagu uus.

Ja lõpuks paar väga head harivat brushpenilinki, mis võrgus ette juhtunud:
Brushpenide kollektsioon koos tutvustusega
Ülevaade veega täidetavatest brushpenidest

Kommentaare ei ole: