03 november 2008

Craig. Daniel Craig

Daniel Craig as James Bond, drawn for this weekly drawing blog. The "logo" in upper right is a parody with some archaic words of a not-so-great Estonian translation of the Quantum of Solace. (Not that I'd know how to make a better translation...)

Siin on minu joonistajate blogile tehtud Daniel Craig. Nagu ikka, alustasin õppimisprotsessi foto visandamisega, kuid seekord jõudsin tegelikult üsna käbedalt ja vaevata stiliseeritud näoni. Põhiline, mis oli selge kohe algusest - mingit lihtlabast portreed pole mõtet plätserdada, tuleb proovida sarži. Ja omakorda selleks oli koheselt klaar - Craigi nägu on põhimõtteliselt korrapärane ring, millest ripub välja lõug ja mille ülemist otsa katavad mõnevõrra turritavad juuksesalgud.

Üks DC võtmedetail on ka kergelt eenduvad kõrvad. Kui ühele visandile tekkisid absurdse kujuga lokaatorid, oli seegi detail paigas.

Tegel't oli algne plaan proovida vektorkontuuri. Seda seetõttu, et vaimusilmas nägin ma seda sarži üsna lihtsa ja mõnejoonelisena, mille peamiseks khm, silmatorkavaks detailiks... silmad, mis lihtsalt kaks sinist ketast. Muidugi, nii lihtsalt ma siiski ei pääsenud. Lõpuks joonistasin kontuuri ikkagi Penteliga ja värvisin PS-iga, vältides seekord nii gradiente kui rastreid ja muud tilulilu.

Oh, peaaegu oleks unustanud - pildil on ju kaks isikut! Kuna seekordse bondgirli Olga Kurilenko inglinäo saržeerimine oleks juba kõrgeim pilotaaž, loobusin sellest ja karikeerisin õelalt tema superfiguuri. Seetõttu sarnasus just ei hiilga, kuid ehk ajab asja ära. Kui Kurilenko kunagi mõnes coolis filmis päris peaosas, teen temast kompensatsiooniks kuju. Luban!

Loomulikult põhinevad poosid bondifilmi plakatitel. Totter tekstilogo, mis pildi paremas nurgas, parodeerib "Quantum of Solace'i" mitte just üliõnnestunud eestindust "Veidi lohutust".

Kommentaare ei ole: