16 november 2008

Tagasi kujundama

Tundub, et olen oma skulptuuriblokist üle saamas. Võtsin üle pika aja jälle midagi ette ja nüüd igatahes on plaan mõlemat poolikut 1:10 mastaabis Hellboy tegelaskonna kuju tibagi edasi arendada.

Looks like I'll be getting through my sculptor's block for this time... Took out a couple of old Hellboy chacters and trying to make some progress with them.
Ilsa - when I started it, I really had no idea how to sculpt human face, so I made some really stupid mistakes there. Today I carved out her right eye (sounds nasty :-) and will replace it with more anatomically correct version. Removing part of the face also fixed some proportional problems. So it turned out better than expected, even without adding some clay. In fact, her eyeless profile looks kinda cool...

Detail from Ilsa statue - 1:10 - 17 cm

Same problems with both statues. There was something wrong with the legs, I still don't really know how to make them look "Mignola". so I tried just to fix the positions and bake thinner armatures.
Abe Sapien - only details I made so far that will remain, are some trousers, belt and pectoralis muscles, everything else will change. Especially those stupid hands... I really dont want it to look like he's walking.

Ilsa
- mul on tõsiseid probleeme Mignola-tõugu jalgadega, isegi kui neid saab veidi teiste tehtud kujudelt maha spikerdada. Jalgade taha see kuju mul omal ajal kinni jooksiski, kuigi kohati tundus, et tast võiks vägagi asja saada. Kas just väga, aga mingi asi sest ilmselt ikkagi tuleb.

Näoga on/oli ka tegelikult probleeme. Tollal, kui seda kuju alustasin, oli mul üsna vähe arusaama, milline TEGELIKULT üks inimese nägu on ja kuidas ta kõigest koosneb. Üks suuremaid vigu, millega olen korduvalt puusse pannud - silma sisenurk on tegelikult pea sees päris sügaval ja kui seda mitte sellisena teha, on tulemuseks mingi näosarnane lamedus. Igatahes võtsin täna ja raiusin parema näopoole silmapiirkonna hoopis välja. Kusjuures selgus, et asi läks mitmes mõttes paljulubavamaks, seda isegi savi lisamata ja silma taastamata, otsmiku ja põsesarna proportsioonide osas nimelt. Aga ma ei viitsi seda kõike siin pikalt lahti kirjutada, parem skulptureerin kunagi.

Abe Sapien - sama siin, jalad olid kuidagi kummalised. Võtsin siis ja eemaldasin mõlemad, muutsin poose ja fikseerisin mingi karkassilaadse kihiga uude asendisse. Üldiselt teen selle kuju kogu täiega ümber ja üle. Püksid ja vöö jäävad samaks, ka rinnalihased, aga kõik muu läheb asendamisele.

Tegelikult on õudne tahtmine hoopis üks kiire ja robustne libahundikuju teha... "The Wolves of Saint August" loos, millest foto eelmises postituses, on mõned pildid päris coolist keskaegses rõivas libadaamest... Ehk peaks võtma ja proovima toda Das-lastesavi? Sellel nimelt too pluss, et vaja enne kuivamist kiirelt ja robustselt tegutseda, mingi spontaanse asja saaks paari tunniga valmis.

Kommentaare ei ole: