11 juuli 2015

Tascheni soodusmüügid


Kirjastus Taschen korraldab regulaarselt oma firmapoodides lehitsetud demoraamatute odavmüüke. Sellised kergelt kapsad ja kahjustatud välimusega raamatud on neil päevil müügis poole hinnaga, vahel isegi veerandiga. Järjekordne kampaania toimus meie puhkusereisi ajal juunis 2015, käisimegi siis Pariisi poes raamatuid lehitsemas.

Samasugune kampaania toimub aga ka kirjastuse netipoes. Ostsin sealt eelmisel korral odavalt kaks raamatut - suure impressionistide ülevaate ja DC Comicsi kuldajastu raamatu. Üllataval kombel olid saabunud köited täiesti uued, kiles ja lisaks postituseks väga hästi pakitud.

Tellisin siis seegi kord paar raamatut, mõlemad filmiteemalised. Film Noiri ülevaadet plaanisin juba eelmisel korral otsa, aga eksemplaride arv on siiski piiratud ja see jõudis enne otsa saada.

Umbes nädal peale postitamist olidki raamatud kohal. Enam kui viiekilone kast oli seegi kord väga hästi pakitud - raamatuid ümbritsesid igast küljest kohrutatud paberpolstrid. Seegi kord olid mõlemad köited täiesti uued, lehitsemata ja kiles. Hind tuli poole väiksem kui kaanel kirjas ja postikulusid taas kord polnud.

Seega on Tascheni netipoe allahindlused ideaalne võimalus nii mõnegi huvipakkuva raamatu omandamiseks - näiteks "Little Nemo" puhul oleks hinnavõit koguni 75 eurot. Kahe katse põhjal igatahes tundub, et vaatamata odavmüügi välja reklaamitud eesmärgile jõuavad vähemalt Tascheni netipoest postkasti täiesti uued eksemplarid.

Kommentaare ei ole: