17 jaanuar 2011

MacGyver prize of the week

Last week I got a new mouse. As it was a little too heavy, I made "adapters", so I can now use AAA batteries instead of AA.

Ostsin endale uue hiire - Logitech Wireless Mouse M505. Juhtmeta, patareidega, ühenduslüliks arvutiga pisike 7mm-pikkune USB-junnike. Kõik oleks tore kui see hiir oleks tibakese-kene kergem... Selle kaal mulle lihtsalt ei sobinud - vana ja igati tavaline Logitech kaalus 83 grammi, uus 118. Ja see oli liiga palju, ühe õhtuga oli selge, et seda on ebamugav kasutada ja mulle see ei istu.

Järgmisel päeval tuli mõte... Kaks AA patareid kaaluvad 50 grammi, kaks AAA-d täpselt poole vähem. Võtsin siis traati ja lainepappi ja tegin ise, legendaarse MacGyveri kombel, "adapterid". Nüüd on kahe AAA-ga hiir 25 grammi kergem kui peaks - 93 grammi on juba üsna käepärane. Tunduvalt parem, ilmselt saab nüüd sellega isegi joonistada (kuigi päris sama täpne kui vana hea optiline ta ikkagi ei ole, tee mis tahad, jõnksutab vahel, see on ilmselt raadioühenduse probleem). Üks juhe vähem ripnemas ka.

Kommentaare ei ole: