02 jaanuar 2010

Tibipildiraamat

New artbook from French Café Salé, full of girly images.

Maailmas on tegutsemas hulgaliselt joonistajate küberkommuune. Mõned kambad kogunevad ka füüsiliselt, et üheskoos sketchbookidesse pilte luua, mõned piirduvad foorumites ja blogides hängimise, muljetamise ja pildipostitamisega.

Üks kobedamaid seltskondi, mida mina tean, on prantslaste Café Salé ehk www.cfsl.net. Sealne tase on ääretult kõrge ja nagu aru saan, on mitmedki tegijad sealt profimaailma edasi kolinud. Kommuun korraldab ka näitusi ja üritusi ning annab välja isegi raamatuid. Lisaks kolmele kobakale kogumikule, mis minu jaoks natuke liiga laialivalguva sisuga, on nüüdseks väljas ka kaks õhemat ja vähem eklektilist raamatut. Esimene kandis nime "Shuffle: Tome 1, Speed painting" ja teine "Shuffle: Tome 2, Les filles". Kolmas seesugune peaks tulema visanditest.

Kuna ma pole digimaastikest just eriti huvitatud, siis ostusoovi tekitas alles too teine Shuffle. Raamat ilmus 2009 novembri lõpupoolel, see on mõõtudelt 16x23 cm ja selles on 150 lehekülge. Formaat on just paras, et piltidel oleks igaühel oma lehekülg või vahel ka kaks. See "kaks" tegelikult ongi kogu raamatu ainus probleem, sest klambriköide segab ju tervikpildi nägemist. Aga seda juhtub siiski haruharva.

"Les filles" sisaldab siis nime kohaselt pilte, mille ühisnimetajaks on naisterahvad. 28 osaleva kunstniku stiil käib seinast seina, hüperrealismist mangastiilini, nunnust multikalikkusest küberpunkliku nurgelisuseni. Päris hea kogumik igatahes.

Mõned raamatust eriti silmajäänud kunstnikud ja nende netikodud, mis pärit raamatu lõpus toodud kontaktandmetest:

Kommentaare ei ole: