03 oktoober 2011

Miki Hiir Tallinnas


There was a 3-part story in Scandinavian Disney magazines earlier this year where Donald Duck visited Tallinn. Now it's published in Estonia, under an unbelieveably crappy cover, and without any kind of enthusiasm or publisher's effort. I'll write a couple of words here about what I think about this and Egmont Estonia.

And why didn't they use this cover?!?!?

Ühesõnaga - Egmont Estonial oli ilmselt maailmaajaloo ainus võimalus ilmutada Disney koomiksilugu, milles Donald, pardipoisid ka onu Robert Tallinnas koos Vana Toomaga varandust otsivad. Selle asemel, et teha sellest sündmus või vähemalt anda asi välja vääriliselt ilusa ajakirjana, kasutades kasvõi Taanis ilmunud Oleviste kirikuga kaanepilti, suutsid nemad kokku keerata ühe ikka eriti koleda asja, pakendades selle veel kilekotti kahtlast rohelist löga sisaldava plastmassjunniga.

Egmont Estonia (firma, kust mina ei tea ega tunne mitte ühtegi inimest) ei ole kogu oma tegevusaja jooksul välja andnud peaaegu ühtegi raamatut, mis mind oleks huvitanud. Ostnud olen neid vist ainult kaks - ühe Barbucci/Canepa loodud sarja "Witch" koomiksiraamatu ja "Inkade kulla". Nad ei kirjasta mitte kui midagi neile, keda huvitab klassikaline animatsioon või Disney koomiksite ajalugu. Isegi geniaalselt joonistatud vanu häid "kuldseid" Disney lasteraamatuid mitte. Mis veel kurvem, nad ei tegele ka vähimalgi määral enda lugejaskonna kasvatamise või harimisega. Lihtsalt lajatavad oma kesiste arvutioskustega kokku mingid trükifailid ja - ongi järjekordne tarbekaup tehtud. Nagu teeks orjatööd - ei mingit emotsiooni, ei mingit huvi, ei mingit ambitsiooni. Kurb.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ülikõva! :)
Huvitav, kas neid saab "sealt kus tavaliselt miki hiirt saab"?

Ivar ütles ...

Ju vist, kui pole juba uued numbrid asemele tulnud.