23 detsember 2010

Billy, Doll, Niimura ja härrasmeeste klubi

Last books of 2010 arrived today from BDNet - Sky Doll 10th Anniversary Collection, third Billy Brouillard book , a Green Manor collection with sketchbook section and JM Ken Niimura artbook. This was a really good year for cool books! I actually hope that the next one will be slower.

Just sobivalt enne jõuluaega sain paki aasta 2010 viimaste raamatutega, Pariisi koomiksipoest BDNet, kus isegi korduvalt kohal käidud. Sellega on isiklikul raamatuaastal joon all ja olen peaaegu valmis lubama, et enne uut ma enam midagi ei osta.

Selles kvartetis on paremik prantslaste jõulueelsest raamatuplahvatusest - "Sky Doll" sarja 10. aastapäeva kogumik, milles koomiksitele lisaks ka homage-piltide sektsioon; kolmas "Billy Brouillard" raamat, kus ka jõuludega pistmist, aga mis siiski ei ole ainult hooajaline raamat; britilike joonistatud kriminovellide kogumik "Green Manor", mille lõpus ka visandiosa ja mis näeb välja nagu oleks ilmunud saja aasta eest; ja lõpuks hispaania-jaapani verd JM Ken Niimura väike artbook. Mõningaid pilte sellest nägin juba aasta eest Helsinkis, kust ta selle raamatu koostamise plaanidest mulle rääkis, nüüd on see siis ilmunud ja sama mõnus kui arvata võis.

Nüüd tuleks võtta aeg maha ja asuda kogu seda kraami "läbi töötama"... Igatahes oli lõppev 2010 ilmselt minu elu parim raamatuaasta - huvitavaid asju ilmus isegi eestikeelsena, aga nii USA-s kui Prantsusmaal tuli välja ikka uskumatult ilusaid ja sisukaid asju. Ma tegelikult isegi loodan, et järgmine aasta oleks tunduvalt verevaesem, elu oleks tüki lihtsam. Ja odavam... Sest kui püüad asjaga kursis olla, tead, mis ilmub ja ka seda, et nii mõnigi asi on saadaval ainult piiratud aja, siis on väga raske oma lemmikautorite asjadest küüsi eemal hoida.

Kommentaare ei ole: