15 oktoober 2010

Oz osa 2

Kuna superkangelased mind ei huvita, siis pole ma kunagi ka Marveli raamatute vastu mingit huvit tundnud. Kogu see superherode kamarajura on ju sama hambutu, lõputu ja süldine kui kõik need "Vaprad ja ilusad". Ei ole neil lugudel ei algust ega lõppu ega saba ega sarvi. Alles paaril viimasel aastal kui Marvel on asunud prantslaste Soleili asju tõlkima ("Sky Doll", "Universal War One"), viskan ka nende tulevaste asjadele listile kiirpilgu peale. Ja nii leidsin ka "Võlur Ozi" koomiksiadaptsiooni, tõsi küll, kunstnik Skottie Young oli mulle juba varasemast teada.

Olen juba esimest raamatust kirjutanud, seetõttu seekord lühidalt - väljas on sarja teine kõvas köites raamat, mis algselt samuti 8-osaline vihikusari - "The Marvelous Land of Oz". Seegi osa on sama ilus ja hästi joonistatud, nii leheküljed kui kaanepiltide ja tegelasvisandite galeriid on väga inspireerivad. Young on ikka väga kõva kunstnik, kusjuures täisdigitaalne.

Ja ega's nii edukas sari saa lõppeda kui algmaterjali küll ja veel võtta. Ehtbondilikult on lõpus leheküljesuurune kuulutus, mis teatab et lugu jätkub raamatus nimega "Ozma of Oz". Tuleb katsuda sedagi mitte maha magada, praktika näitab, et kogumik tuleb juba kuu-paar peale viimase vihiku ilmumist, ilmselt septembris 2011.

1 kommentaar:

Mattias Mälk ütles ...

Marvel teeb säärast? Hm, tegelt kõlab natuke tuttavalt. Poole kõrvaga vist kunagi kuulsin.
Vinge leid. Paistab midagi, mida ma ka loeks. :)