31 oktoober 2010

Kass Arthur ja teised ümarlaua elukad

Põhjanaabrite Mauri Kunnas (kodukas on siin!) on põhiliselt tuntud oma jõulu- ja koeraraamatute poolest, midagi neist on isegi eesti keeles ilmunud. (Tundub, et neli raamatut.) Tal on lasteraamatute illustreerimiseks äärmiselt õnnestunud stiil - piisavalt lõdvalt joonitud, et olla elav ja humoorikas, samas väga detailne ja ilmselgelt äärmiselt mahuka eeltöö tulemusena tekkinud. Mulle endale oleks küll väiksena meeldinud just sellised raamatud, kus lisaks lustakale loole on ka piltides väga palju avastamisrõõmu ja tohutult tegelasi, keda seepeale kasvõi ise plastiliinist valmis vorpida.

Nägin Helsinki Raamatumessil tegelikult päris suurt hulka tema raamatuid, mees on ikka olnud tõeliselt produktiivne. Ja miks ka mitte kui asi sedavõrd käpas on. Mitu muhedat raamatut võiks tegelikult endalegi osta, "Koerte Kalevala", "Robin Hood" ja "Viikingid tulevad!" eelkõige. Ostsin aga ühe, mida korra nägin, mida aga õhtul enam kuidagi leiduda ei tahtnud - "Kuningas Arturi rüütlid". Lõpuks leidsin, kallima küll kui teised tema raamatud ja ingliskeelse, aga mis sellest.

Tõeliselt äge asi, arvan, et kui selle peale esmast tunnipikkust lehitsemist ja piltide uurimist lõpuks ka läbi loen, saan noolemängu moodi laua ümber istuvate rüütlite loost hulga rohkem teada ja tuttavate nimede taga olevale loole sisu juurde. Mis sellest, et Merlin on selles loos põder, Sir Mordred harakas ja enamus teisi kassid.

Loodan ka, et raamat aitas ja autori pere vurrulised lõpetasid tänutäheks mööblil küünte teritamise.

Kommentaare ei ole: