15 oktoober 2010

Dollari-ajakiri

Brittidel ilmub aasta 2004 detsembrist alates säärane ajakiri kui Cinema Retro. Tegu vanadele (kuuenda ja seitsmenda aastakümne) filmidele pühendatud tõelise friigiväljaandega, millel hetkeks ilmunud ka kaks spetsnumbrit. Uuem jäi ka mulle koomiksipoes silma ja jõudis nüüd teiste tellitud asjadega ühes minuni. Tellisin ta aga otse loomulikult ainult ühel põhjusel - tegu Sergio Leone "Dollaritriloogia" erinumbriga.

Kuigi see 80-leheküljeline trükis on pehmekaaneline ajakiri, on infot ja pilte selles raamatu jagu. Väidetavalt saabki kogutud materjalist kunagi ka päris raamat. Ise nad väidavad eessõnas, et see ongi kõige põhjalikum kunagi ette võetud katse sellest filmisarjast ülevaadet kirjutada. Võib täitsa uskuda - pildimaterjaligi on siin üliohtralt, sealhulgas tohutus koguses postereid. Nende seast avastasin juba ka vea - ühte kahest Soome "Hyvät, pahat ja rumat" posterist on nimetatud Jugoslaavast pärinevaks.

Aga muidu, kui kolmele Clint Eastwoodiga filmi DVD-le lisada veel "Once Upon a Time in the West", kuulata-vaadata läbi kõigi nende lisakraam ja lugeda otsa see väljaanne, siis peaks olema küll spagetiwesternite kullafondist väga põhjalik pilt ees. Veel parema saaks ainult siis kui minna ja osta Amazonist ka Eastwoodi filmide plakatite raamat.

Põhjalikumalt saab "Cinema Retro" erinumbrist lugeda siit. Arvan, et vähemalt seni kuniks takkajärgi tellimise võimalust pakutakse.

Kommentaare ei ole: