28 august 2010

Soome-Eesti koomiksivestlus

Reedel, 27. augustil kell 17-19 toimus Harju tänava nurgal Soome Instituudis kohtumine koomiksiõpetaja Anna Sailamaaga. Arvasin, et tegu tuleb mingil kujul loenguga sellest, kuidas teha koomikseid või siis kuidas koomiksite tegemist õpetada. Tegelikult aga kujunes paaritunnisest vabas vormis (kuigi suures osas ühepoolsest) vestlusest ülevaade Soome koomiksiseltskonna Kuti Kuti tegemistest, nende ateljeest, ajalehest ja muust tegevusest.

Anna Sailamaa, Kuti ja kohvikannud

Ühesõnaga, sai kerge pildi sellest, kuidas seltskond Soome kunstkoomiksitegijaid on oma jõud ühendanud, et midagi korda saata. Eestis jääbki tegelikult eelkõige puudu just nimelt tegijatevahelisest sünergiast, sellest, kus eri kunstnikud ja kirjutajad vastastikku üksteist inspireerima ja innustama asuks. Samalaadne kunstnikerühmitus kuluks meilegi ära, seda enam, et maailmas on mitmeid kohti, kust oma tegevuse finantseerimiseks oleks võimalik finantse küsida. Üheskoos on seda igatahes tõhusam teha.

Igatahes olevat Eesti koomiksitegijad ja huvilised Helsinkisse sattudes ka nende ateljeesse oodatud.

1 kommentaar:

Mattias Mälk ütles ...

Jõudude ühendamine kõlab igati pasliku tulevikusuunana. :) Täitsa vahva üritus oli. Nägi digitaalsete inimeste analoognäod ära. :D