10 veebruar 2010

Guy Davise kolmas kogumik

Täna leidsin postkastist Hellboy spin-of seriaali "B.P.R.D." kunstniku Guy Davise kolmanda sketchbooki. Kaks esimest on mul varasemast ja need on päris mõnusad, sisaldades nii kaanepilte, tegelasvisandeid kui näiteks tellimustööna tehtud pin-up-pilte erinevatest koomiksi- ja filmitegelastest. Tema koduleheküljel on nii mõningi neist näha, alajaotuses "Illustration" ja "Commissions".

Just nagu varasemad sketchbookid, on ka see lihtsalt ja geniaalselt köidetud, kasutades raamatuteipi, mida olen meiegi poes müügil näinud. Raamat kannab numbrit 83/500 ja sellele lisaks oli ümbrikus veel signeeritud ja pühendusega jaanuaris ilmunud uus B.P.R.D. vihik!

Kuigi tavaliselt mulle ei istu kui Mignola asemel keegi teine Hellboy lugusid joonistab, siis Guy Davis on erand. Tema stiil on hoopis teistsugune, kuid sobib morbiidse horroriga vaat et sama hästi kokku. Jääb mulje, et tal on kohe peas olemas detailne pilt sellest, mis paberile peab tekkima, olgu sees siis kuitahes keeruline ja kujutagu kasvõi gooti katedraale või teaduslaborit. Seda kõike üles joonistades ei vaevugi ta suurt midagi ette visandama, haarab pea kohe markerid ja viskab vajaliku paberile. Näiliselt käib see kõik välgukiirusel ja mingi cooli hoolimatusega, nagu oleks tal kibekiire see pilt selja taha jätta ja järgmise kallale asuda. Tulemuseks äärmiselt kinemaatilised ja dünaamilised koomiksileheküljed ja pildikompositsioonid.

Õige pea peaks USA-s ilmuma ka temast pajatav paljulubava "Modern Masters"-sarja raamat, samuti võiks ju lõpuks saadavale jõuda originaalis pranstlastele joonistatud "The Zombies That Ate the World" kogumik. Ja muidugi ootab lugemist tema "The Marquis: Inferno".

Kommentaare ei ole: