11 september 2012

BDFugue.com

This posting is about my first experience with French online comics shop called BD fugue. It took more time than needed (they had some problems with new software exactly at that time), but I think I could recommend this shop - books were delivered by courier, in perfect condition ( not like from Amazon!) and with some bonus prints.

BD fugue on üks prantslaste netipoode, mis paistab pakkuvat head valikut ja kuuldavasti korralikult ja kindlalt pakendatud postipakke, mistõttu oleks ta ilmselt päris hea alternatiiv prantsuskeelsete albumite ostmiseks. Kuna sügisel ilmub paras ports häid asju ja ma tahtsin enne Helsingi Koomiksifestivali saada paari kohalesaabuva autori albumit, tegin sealt oma esimese tellimuse.

Esmaspäev tundus OK aeg tellimiseks, arvestades, et festivalikäik toimuks järgneva nädala laupäeval ja kirjade järgi oleks postitus pidanud toimuma 24 tunni jooksul. Long story short, seda ei juhtunud, midagi hakkas muutuma alles reedel kui saadeti vabandav mail, milles teatati softi-uuendusega seotud pidurdustest.

Aega kippus väheks jääma. Saatsin seepeale omapoolse e-maili, milles küsisin võimaliku saabumisaja kohta, sest vajanuksin neid raamatuid ju täpselt nädala pärast... Nädalavahetusel oli endiselt vaikus ja tellimuse olukord kodukal muutumatu, kuni esmaspäeva õhtul tuli vastus. Selles teatati, et pakk läks tegelikult juba reedel posti, anti tracking number ja arvati, et varasemat arvestades peaks ta küll reedeks (festivalisõit oli plaanis laupäeva varahommikul) kohal olema.

Ainuke häda, et postifirma tracking ei näidanud mitte mingit muutust. Siiski, mingil hetkel ilmus lõpuks kiri, et pakk on teel sihtmaale. Neljapäeval peale kuut õhtul avastasin, et pakki saab jälgida ka hoopis detailsemal Eesti Posti leheküljel. Sealt selgus, et see on Eestis ja et on juba tehtud katse kuhugi helistada. Mulle igatahes mitte... Infotelefon oli selleks ajaks õhtul, aga saatsin igaks juhuks neile e-maili oma kontaktide ja kullerile võimalik-et-vajaliku lisa-aadressiga. Mailile lubati vastata 7 tööpäeva jooksul.

Reede hommikul tegin sis kõne infotelefonile. Asja uuriti, helistati tagasi ja teatati, et pakk on kulleri käes ja ta on juba liikvel. Varasel pealelõunal, kui olin ise väljas, toodi see mulle koju. Raamatud olid terved ja mullikiles, päev hiljem olid kaks neist ka signeeritud. Selline õpetlik lugu.
 

Kommentaare ei ole: