31 märts 2012

Fincher's Dragon Tattoo


David Fincher's films have made to some of the best DVDs around - both Fight Club and Se7en were superb. Now I have "The Girl With The Dragon Tattoo" and I must say, that it may very well be THE BEST Blu-ray I have. All the bonus stuff is really interesting, like some 50 minutes of video material about Rooney Mara/Lisbeth Salander.

Of course, there's also this joke about DVD in this 3-disc set looking like pirated DVD-R, but "Borat" already did this... :)

4 kommentaari:

Elina ütles ...

Eile just vaatasime seda filmi. Kuna rootslaste filmist Joonas ei mäletanud MITTE midagi ja mina peaaegu niisamuti, siis oli endiselt üsna põnev. Mis on ju nii pika filmi kohta väga hea tulemus. Aga kinopiletit me vist siiski ostma ei ruttaks:D

Naisosatäitja oli minu meelest seekord natuke paremini õnnestunud, vähemalt esimese muljena nii palju absurdihuumori valdkonda kuuluvaid hetki polnud, kui eelmises filmis, kuigi neid ikkagi oli.... Aga lühidalt-mõlmemad peategelased jätkuvalt endale eriti kaasa elama ei pannud, mis tõmbas vbl natuke emotsioonipunkte alla. Aga eks vist peategelaseks oligi mõeldud Harriet.

Ivar ütles ...

Filmi pole veel uuesti vaadanud, aga lisamaterjalid on igatahes väga huvitavad. Näiteks 50 minutit videot ainuüksi Salanderi tegelasest, näitleja valikust, kostüümidest, soengutest jne jne.

Fincher on igatahes selle põhjal, mida ma näinud olen, üks kõige huvitavamaid filmitegijaid. Ta teab ülimalt täpselt, mida tahab, oskab seda detailselt näitlejale selgeks teha ja teab praktiliselt sentimeetri täpsusega, kus keski või miski peab kaadris asuma ja kuidas välja nägema. Lisaks on tal ka päris terav huumorimeel. (Kuigi tema "Social Network" oli üsna mõttetu film.)

Blu-ray ajastul on see viga, et see ketas võimaldab teha nn. visuaalset kommentaari - kui DVD-l oli kommentaar heliriba või siis mõnel juhul eraldi videostream, kus filmile lisapildid peale pandud, siis Blu-ray võimaldab näidata pilti pildis. See tähendab, HD-filmipildi sees paremal allnurgas jookseb sisselülitatav lisavideo filmi tegemisest, mis sisaldab storyboarde, animaatikuid, kaadritagust videot ja muud säärast. Tihti ongi lisades rõhk just sellel visuaalsel kommentaaril, kogu muu lisakraam on selle võrra lahjem. Kung Fu Pandal vist oli näiteks see pilt-pildis süsteem, kus ka Marlet joonistamist näha oli. Samas on eraldi üle-ekraani lisavideot, mis ei eelda filmi enda läbi-istumist ikkagi palju parem vaadata, seetõttu meeldivad mulle DVD-aja lisamaterjalid tegelikult hoopis rohkem.

Mida ma öelda tahan, on see, et minu jaoks on nende filmide puhul, mis mulle mingil põhjusel eriti huvi pakuvad, OSTETUD kettal olevad lisamaterjalid vahel huvitavamadki kui film ise. Antud filmis näiteks on päris karm, kui palju siin on tegelikult digitaalefekte - ilmastiku muutmisi, pea kõigi akende taha vaadete asendamist, digitaalseid sõidukeid, olustiku ja hoonete muutmisi ja isegi seda, kus kiivris mootorratturi pea asendati digitaalse ja lehvivate juustega Rooney Mara omaga.

Elina ütles ...

Päris kuulus rezisöör tõesti, kui ma nüüd natuke internetis ringi vaatan. Kuigi minu lemmikfilme tema loomingu hulgas pole. See facebooki film muuseas midagi väga hullu ju polnud, nagu ka mitte "Benjamin Button" või "Fightclub". Viimane vist oli neist kõige huvitavam, kuigi ma ei mäleta peaaegu midagi. Ma pole just eriline Brad Pitti fänn, aga tundub, et igas teises tema filmis kohe peab see näitleja mängima. Joonas ikka on mulle vahel rääkinud, et Seven, oli niiii hea. Arvatavasti 17 aastaselt see nii võis ka olla:D Samas imdb hinded on julgustavad. Aga no see Brad Pitt....no eks ma võtan ennast lihtsalt kokku.

Ivar ütles ...

Facebooki filmis häirib mind see, et seal toimuv ei ole see, mis päriselt oli, vaid mingi ilukirjandus. Ma oleks vaadanud pigem mingit samal teemal tehtud (hüpoteetilist) BBC dokumentaali.
Se7en on hea, aga mitte film, mida ma tahaks uuesti näha. Liiga karm.
Button on arvutianimatsiooni osas täiesti revolutsiooniline film, sellest on kusagil netis põhjalik video.
Fight Club on hea näide sellest, kuidas kassaedu põhjal ei saa filmi headuse kohta mingeid järeldusi teha.