09 juuni 2009

Digipliiats Riigikogus

Tänastes "Aktuaalse Kaamera" uudistes oli lustakas lõik Riigikogust. Teemaks küll töölepinguseadus, aga nali oli mujal.

Nimelt oli päris lõbus vaadata, kuidas rahvaesinduses saab ka loomingulise tööga tegeleda. Erakonna Eestimaa Rohelised esimesel eestkõnelejal ja Riigikogu fraktsiooni aseesimehel Marek Strandbergil oli laual läpakas, selles lahti Painter, tolles lahti valmiv karikatuur. Läpaka kõrval laual veel tablet ja nii see pilt valmis. Ehk võib seda mõnes tulevases "KesKusis" näha? Hea pilt, iseenesest.

Kunagi näitas AK, kuidas Arnold Rüütel parlamendis istudes oma küüsi viilis. Seda nii, et zoom out paljastas alles lõike lõpus, kelle maniküür suures plaanis ja pikalt rahvale koju paistis. Joonistamine on igatahes hoopis asjalikum tegevus. Seda enam, et loominguline, seda enam, et seal kõrval saab ka ajusid liigutada. Ja ma ei ole üldse irooniline, mulle igatahes meeldis, mida nägin. Muidugi, mina ei ole Roheliste valija...

Scene from our national news program, from Estonian Parliament.

6 kommentaari:

Joonas ütles ...

Tänud selle tähelepaneku ja salvestuse eest ja ma olen ka rohelistele tänulik, kuna nad on ainuke põhjus, miks ma üldse valima viitsin minna. Karikatuuri joonistamine, kusjuures, võib ka täiesti poliitiline tegevus olla ja mõnikord rohkemgi tulu kanda, kui mõni järjekordne igav eelarve :)

Anonüümne ütles ...

Riigikogulase palga eest saab vist igast vingeid programme ja graafikalaudu osta. Peaks riigikogusse kandideerima.

Ivar ütles ...

Noh, Riigikogu liikme palk peabki olema selline, et poleks vajadust mujalt, sealhulgas sponsoritelt ja heategijatelt, lisa hankida. Ja parlamendi jagu rahvaesindajaid võiks meie elanikkond ikka suuta üleval pidada.

Iseasi KES ja KUIDAS sinna priviligeeritute hulka pääseb, siin on ikka mõningaid tõsiseid puudujääke. Eestis on tänapäevaks välja kujunenud piisavalt korralik tugevate parteide ökosüsteem, ilmselt saaks ka isikuvalimistega kokku parlamendi, kus saadikud siiski parteide kaupa jagunevad. Seda, et nii tuleb kokku sadakond suvalist nägu, kes igaüks asju ainult iseenda mätta otsast vaataks ja otsustaks ning nii totaalse ebastabiilse kaose tekitaks, ei peaks vast tänapäeval enam kartma.

Anonüümne ütles ...

Ma ei mõelnudki seda kommentaari sellest mõttes, et neil peaks palk väiksem olema(nagu seda millegipärast paljude inimeste suust kuulda võib). Ma olen lihtsalt kade...

Ivar ütles ...

:-)

Elina ütles ...

Äge! Riigikogus töötades ei peagi nende igavate eellugemiste ajal delfis, innoirja blogis vms pornol surmfima. Võib ka joonistada. Au ja kiitus!