18 juuni 2009

Hellboy bust - to change it or not?

Huvitaval kombel pole ma siia blogisse praktiliselt postitanudki tolle kujukese pilte, mis tegelikult taaskäivitas mu lapsepõlveaegse plastiliinihobi. Parandan siis selle vea nüüd ja koheselt. Siin ta on - Hellboy büst, versioon 2:


Pilt kusjuures, on tehtud objektiiviga Jupiter-37A. No löö või maha, on teravam kui Pentaxi kit! Kusjuures, punane värv, mida on ülimalt raske eri varjunditega normaalselt pildile saada, eriti kunstvalguses, on siin välguga peaaegu et olemas. (Jpg muidugi rikub kõik ära, png samas on liiga suur. Aga siiski asendasin siia viimase, 1,54MB.)

Aga tegelikult on mul probleem. Nädala pärast peaks olema käes uus laadung resinvaiku. Mis tähendab, et vaja valamiseks valmis panna võimalikult suur hulk vorme - see vaik lihtsalt ei seisa avatuna ja kvaliteetsena väga pikalt. Peaksin taastama ka Hellboy büsti silikoonvormi, mis viimasel valamisel kannatada sai - umbes ruutsentimeetrine ala nimelt kleepus miskipärast resini külge ja rebenes. Ehk - oleks vaja osa vormist uuesti valada. Või tegelikult kogu vorm, sest see on pehmemast ja viletsamast silikoonist kui see, mis mul hetkel varuks.

Probleem ongi selles, et ehk peaks enne valamist võtma ja tegema kuju alusel mõningad muudatused. Täpsemalt - raiuma ära need tobedavõitu lehed ja skulptureerima parema, tihedama ja igapidi coolima ronitaime. Ühest küljest on see riskantne, ma ei tahaks kunagist valmis asja enam torkida. Ahjus tuleb silikoonist läbi käinud ja kuivanud polümeersavisse nagunii probleemseid pragusid juurde. Pealegi on iga muutmine ka loominguline risk - tulemust ju ette ei tea. Samas, ALATI on lõppkokkuvõttes mu uus versioon parem kui vana. Peaks vist ikkagi proovima...

Seda enam, et mul on Pariisireisisilt mõned päris coolid referentsfotod.

Père Lachaise surnuaed:

Versailles:


Ilusad puud, kas pole?

English text coming soon... (But basically I'm thinking about modifying my Hellboy bust's base before I'll restore the moulds. I really didn't give it much thoughts back in 2005 when I made those absurd and flat ivy leaves. )

1 kommentaar:

Joshua Izzo ütles ...

My man! If you were to remove the ivy, I would leave them off entirely. I would maybe chip and dent the stone base entirely and weather the hell out of it. Make it look like a really, reall old and beat up peice of Mignola-esque architecture.

I effin' love this piece. Can'e wait to paint one...And Elsa...And Liz...And Werewolf...And Abe...And 1:10 Hellboy...and....wink wink.

Josh!