23 oktoober 2008

Sulg ja tint

Seoses viimasel ajal sagenenud brushpeni, G-sule ja muu seesuguse atribuutikaga askeldamisega otsisin oma raamatukastidest välja kunagi ammuilma Amazonist ostetud raamatu "Rendering in Pen and Ink", autor Arthur L. Gupill, originaalis ilmunud aastal 1930. Seega raamat ajastust, mil korralik käsitööoskus oli joonistajale mitte ainult hinnatud vaid ka absoluutselt vältimatu omadus. (Vahele - samalaadne pedagoogikalduvusega kunstnik on ka Andrew Loomis, kelle raamatutest peaks samuti paar sõna kirjutama.)

Igatahes, kel joonistamine hobiks või ametiks, võiks sellesinase raamatuga tutvust teha. Siin on hulgaliselt pildinäited ja teksti nii kõiksugu viisidest sulega jooni ja pindu paberile tekitada kui ka valusalt perfektseid näitepilte. Suurem osa leheküljesuuruseid näiteid on maastikud ja majad, kuid leidub ka inimesi ja isegi fantasyt, stiililiselt on skaala tegelikult päris lai.

Igatahes, aeg on küll teine, sule asemel on tihtipeale Wacomid ja Copicud, kuid siiski - kõik algab pihta joone valdamisest ja selle omandamiseks on antud raamat ilmselt klassikasse kuuluv ja võrdväärne väga korraliku koolitusekursusega.

3 kommentaari:

meelis ütles ...

YES!! Ühinen sinuga, Ivar 200%!!
Kes vähegi üritab end visuaalselt joonega maksma panna peab selle raamatu KINDLASTI soetama ja mitte selle lihtsalt läbi lugema, vaid ka läbi TÖÖTAMA (ja soovitavalt veel ka enne magamaheitmist padja alla panema:-)!!

(millega seoses meenub, et tuleb mul ka see kiiremas korras Amazonist osta ja mitte enam uurida neid Xeroxi närtisnud lehekülgi... thanks for reminding, Ivar:-)

Ivar ütles ...

Siuke teave netist ostjaile -
1. detsembrist 2008 hakkab Euroopa Liidus kehtima uus tollivaba piir eraisikule - kui praegu ajab toll küüned taha 22-eurosele poepakile, siis sellest päevast alates on tollivaba piir 150 eurot. Seega - detsembrist võib tüki julgemalt raamatuid ja filme osta, sest 2347 kroonise summa sisse mahub ära hulga mõistlikum ostukogus kui üksainus raamat. Maksud, sealhulgas sajakroonine Eesti Posti obrok lisandub alles sellest numbrist alates. Hurraa!

Ivar ütles ...

Jah, olid ilusad ajad. Kuniks nad kestsid...